________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/12/2018

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ 
ΕΞΑΡΧΙΑ ΚΕΝΤΡΩΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 
Δελτίο τύπου 
Τη Δευτέρα 11 Ιουνίου τ.έ. εορτή του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Βαρθολομαίου, ημέρα κατά την οποία άγει τα σεπτά ονομαστήριά του ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης, η Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας και Εξαρχία Κεντρώας Ευρώπης πραγματοποίησε δεξίωση στους χώρους του Μητροπολιτικού Κέντρου στη Βόννη όπου και η έδρα της Μητροπόλεως. 
Η δεξίωση αυτή επ' ευκαιρία των σεπτών ονομαστηρίων της Α.Θ. Παναγιότητος καθιερώθηκε με πρωτοβουλία του Σεβασμιοτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτη Γερμανίας και Εξάρχου Κεντρώας Ευρώπης κ. Αυγουστίνου από την πρώτη στιγμή της αναρρήσεως του Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου στον Οικουμενικό Θρόνο. 
Στην φετινή εκδήλωση, όπως και κάθε χρόνο, προσήλθαν μεταξύ άλλων και εκπρόσωποι του θρησκευτικού, πολιτικού, διπλωματικού, επιστημονικού και ακαδημαϊκού χώρου. Παρόντες ήταν και Ορθόδοξοι Αρχιερείς μέλη της Ορθόδοξης Επισκοπικής Συνέλευσης Γερμανίας, ο εξοχότατος Πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Ο.Δ. Γερμανίας κ. Θεόδωρος Δασκαρόλης και η Γενική Πρόξενος του Ελληνικού Προξενείου στο Düsseldorf κ. Μαρία Παπακωνσταντίνου. 
Ώρα 17:00 στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Τριάδος τελέσθηκε Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη μας κ. Αυγουστίνου. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Ρωμαιοκαθολικός Επίσκοπος Reiner Maria Kardinal Woelki, με θέμα:" Ganz erlöst, weil ganz von Gott angenommen". (Όλως λυτρωθείς, καθότι όλως αποδεκτός από το Θεό). 
Φέτος λόγω της βροχής η δεξίωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Μητροπόλεως η οποία δεν μπόρεσε να χωρέσει όλους τους παρευρισκομένους, γι' αυτό αρκετοί ήταν εκείνοι που παρέμεινα σε στεγασμένα σημεία του αύλειου χώρου. 
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως 
(Υπεύθυνος σύνταξης: αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Φραγκουλάκης)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails