________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/08/2018

Δεξίωση προς τιμήν του Μητροπολίτη Σμύρνης παρέθεσε η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στην Σμύρνη


Η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στην Σμύρνη Ευγεν. κ. Αργυρώ Παπούλια είχε την ευγενική πρωτοβουλία να παραθέσει δεξίωση προς τιμή του Σεβ. Μητροπολίτη Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου στο ανακαινισμένο κτίριο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος, με την ευκαιρία της επικείμενης ονομαστικής του εορτής. 
Προσεκάλεσε και παρέστησαν σε αυτήν η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Τουρκίας στην Σμύρνη,οι Γενικοί Πρόξενοι των Χωρών Κίνας, Γερμανίας και Ρουμανίας, ο Πρόξενος της Ιταλίας, ο Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος, ο Αγγλικανός Πάστορας της Σμύρνης, ο Ραββίνος και ο Πρόεδρος της Εβραϊκής Κοινότητος, τα μέλη της Ελληνικής Αποστολής στην έδρα του ΝΑΤΟ στην Σμύρνη, Έλληνες που διαβιούν στην περιοχή και διάφοροι επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι. 
Στην ομιλία της η Γενική Πρόξενος εξήρε το έργο που επιτελεί ο Μητροπολίτης Σμύρνης στην περιοχή για την οργάνωση της Ορθοδόξου Κοινότητος αυτής και την θεραπεία των πνευματικών αναγκών των Ελλήνων, Ρώσσων, Ουκρανών, Ρουμάνων και Γεωργιανών Ορθοδόξων που διαβιούν στην Σμύρνη και τα προάστεια αυτής, ανεφέρθη δε με ιδιαίτερο σεβασμό και τιμή στον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο Οποίος είχε την εμπνευσμένη πρωτοβουλία να εισηγηθεί στην Αγία και Ιερά Σύνοδο την εκλογή Μητροπολίτη Σμύρνης, συγκεκριμένως δε ενός εκ των αμέσων συνεργατών αυτού, ως είναι ο Αρχιγραμματεύς της Συνόδου. 


Ο Μητροπολίτης Σμύρνης απαντώντας ευχαρίστησε θερμά τη Γενική Πρόξενο που ως θεσμός αλλά κυρίως ως πρόσωπο τιμά τον θεσμό και το πρόσωπο του Μητροπολίτη Σμύρνης και τοιουτοτρόπως το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τον Προκαθήμενο αυτού. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε προς την παρούσα εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας για τις διευκολύνσεις που παρέχουν οι Αρχές στους Ορθοδόξους Χριστιανούς της περιοχής για την άσκηση των θρησκευτικών τους καθηκόντων και προς τον ίδιο από την πρώτη στιγμή της διακονίας του στην περιοχή και τόνισε πως η Ορθόδοξος Εκκλησία πάντοτε προσεύχεται για την ειρήνη, την καταλλαγή και την ευημερία όλων των ανθρώπων, χαιρέτισε δε και την παρουσία των εκπροσώπων των λοιπών Χριστιανών και των Εβραίων που κατοικούν στην Σμύρνη, ευχαριστώντας αυτούς για την τιμητική τους παρουσία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails