________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/27/2018

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΕΡΓΑΜΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ


Ολοκληρώθηκαν σήμερα, το Διορθόδοξο Θεολογικό Συνέδριο, οι Λατρευτικές και Εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Ιερομάρτυρος Κυρίλλου του Λουκάρεως, στην Μεγάλη Πόλη της Αλεξάνδρειας,  τις οποίες διοργάνωσε το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας. 
Μετά το πέρας των εργασιών του Επιστημονικού και Θεολογικού Συνεδρίου προς τιμήν του Αγίου Κυρίλλου του Λουκάρεως, ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β’, απένειμε τον Μεγαλόσταυρο του Ευαγγελιστή Μάρκου στον προεδρεύσαντα του Συνεδρίου Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γέροντα Περγάμου κ. Ιωάννη, εις τιμήν και αναγνώριση των πολλών υπηρεσιών του προς την Εκκλησία και την Θεολογία. Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιωάννης ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο κ. Θεόδωρο Β’ , αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «Εσείς, με το ιεραποστολικό έργο σας, συνεχίζετε το έργο των μεγάλων Προκατόχων σας Πατριαρχών, μεταφέροντας το μήνυμα της Ορθοδόξου πίστεως στις ψυχές των ανθρώπων σε ολόκληρη την Αφρική».
Να σημειωθεί πως στο Συνέδριο τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο εκπροσώπησε ο Γέρων Περγάμου κ. Ιωάννης, ενώ εισήγηση έκανε και ο Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, με θέμα: «Η θεολογία της Θεοτόκου και η ομολογία του Οικουμενικού Πατριάρχου Κυρίλλου Λουκάρεως».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails