________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


1/09/2014

Οικουμενικός Πατριάρχης: «Με ζήλο, ενότητα και ομοψυχία θα υπερπηδηθούν τα προβλήματα» (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Των Νίκου Μαγγίνα και Αντώνη Τριανταφύλλου, φωτογραφίες του Νικόλαου Μαγγίνα 
Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον υπουργό Εξωτερικών και αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης στο υπουργείο Εξωτερικών. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος υποδεχόμενος τον προκαθήμενο της Ορθοδοξίας έκανε ιδιαίτερη ιδιαίτερη μνεία στο αυξημένο κύρος που προσέδωσε η παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη στην επίσημη τελετή έναρξης της ελληνικής προεδρίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τυγχάνοντας των ευμενών και θερμών σχολίων τόσο του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, όσο και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. 
Ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στις αυξημένες δυνατότητες που δίνει η ελληνική προεδρία το τρέχον εξάμηνο σημειώνοντας με ιδιαίτερο νόημα ότι «ελπίζουμε να τις αξιοποιήσουμε και προς όφελος της εκκλησιαστικής διπλωματίας η οποία είναι πολύ σημαντική πάντα». 
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε την μεγάλη του χαρά και συγκίνηση για την τιμητική πρόσκληση του πρωθυπουργού της Ελλάδας που του έδωσε την ευκαιρία να έρθει για μια ακόμη φορά στην Αθήνα και την Ελλάδα, μεταφέροντας την την ευλογία, τη στοργή και το ειλικρινές και γνήσιο ενδιαφέρον της Μητέρας Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης στον ελληνικό λαό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. 
Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας ευχήθηκε η ελληνική προεδρία να δώσει την ευκαιρία στην Ελλάδα να υπερβεί σύντομα και επιτυχημένα τις παρούσες δυσκολίες με την ενεργή δράση της κυβέρνησης του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου και η Ελλάδα να δώσει τη δική της μαρτυρία και συμβολή στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.
«Όλη η Ευρώπη είναι μια μεγάλη οικογένεια και κάθε οικογένεια έχει τα προβλήματά της και είναι φυσικό και η ευρωπαϊκή οικογένεια να έχει τα δικά της, αλλά με ζήλο, προσπάθεια, ενότητα και ομοψυχία αυτά θα υπερπηδηθούν και θα βαδίσουμε προς ένα καλύτερο αύριο. Οι ευχές του Οικουμενικού Πατριαρχείου είναι πάντοτε μαζί σας» σημείωσε με ιδιαίτερο νόημα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. 
Μετά την συνάντηση ο υπουργός Εξωτερικών παρέθεσε επίσημο γεύμα προς τιμή του Οικουμενικού Πατριάρχη και της συνοδείας του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails