________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


3/10/2014

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ (ΒΙΝΤΕΟ)


Βίντεο με στιγμιότυπα από το Συλλείτουργο των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών στο Φανάρι, την Κυριακή της Ορθοδοξίας  (9-3-2014), προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου.



Το μήνυμα της Συνάξεως των Ορθοδόξων Προκαθημένων, το οποίο ανέγνωσε κατά την Θεία Λειτουργία ο Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου Αρχιμ. Βαρθολομαίος. 



Από το Τρισάγιο των Προκαθημένων στους τάφους των προαπελθόντων Οικουμενικών Πατριαρχών στην Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή (8-3-2014).

1 σχόλιο:

  1. Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι. Μ. Κίτρους. Κατερίνη.12 Μαρτίου 2014 στις 1:06 μ.μ.

    Μέσα από το Πατριαρχικό και Αρχιεπισκοπικό Συλλείτουργο, την Κυριακη της Ορθοδοξίας στο Σεπτό και Ιερό της Κέντρο, φάνηκε για μία φορά ακόμα η ενότητα της Εκκλησίας. Μέσα από την Σύναξη και την Λειτουργία, οι Προκαθήμενοι των Ορθοδόξων Εκκλησιών, έδειξαν για μία φορά ακόμα το ενδιαφέρον τους για τον άνθρωπο, για τα προβλήματα και για όλα όσα απασχολούν τόσο τους Χριστιανούς, όσο και κάθε άνθρωπο. Σε αυτήν την Σύναξη, καταλυτική ήταν θα έλεγα οι τοποθετήσεις, τόσο του Παναγιωτάτου Οικουμενικού μας Πατριάρχου κυρίου Βαρθολομαίου, όσο και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου του Β', ο οποίος εκτός από τα θέματα πού έθεσε, υπερασπίστηκε και τα δίκαια του Πρώτου Θρόνου της Ορθοδοξίας μας. Ασφαλώς σημαντική ήταν και η παρουσία τόσο του Μακαριωτάτου και Λογίου Ιεράρχου της Εκκλησίας, Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων Αναστασίου, ενός Ιεράρχου πού βλέπει τα πράγματα όχι στενά, αλλά όπως θέλει η Εκκλησία, η Παράδοση και η Πατερική Διδασκάλια, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κύριος Δημήτριος, αλλά και ο στενός συνεργάτης του Πατριάρχου μας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περγάμου κύριος Ιωάννης και πρώην Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών. Με τέτοιους Ιεράρχες, η Εκκλησία, έχει μέλλον, έχει ελπίδα. Πολλά τα έτη των.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails