________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


4/21/2018

Ιερατική Σύναξη της Εκκλησίας της Εσθονίας


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια Σύναξη των Ιερέων της Εκκλησίας της Εσθονίας από τις 18 έως και τις 20 Απριλίου 2018, μετά από πρόσκληση και μέριμνα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας κ.κ. Στεφάνου. 
Ο Σεβ. Προκαθήμενος της Εσθονικής Εκκλησίας, πριν από την Ιερατική Σύναξη, είχε προγραμματισμένη Συνεδρία με την Ιερά Σύνοδο, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα διοικητικά και υπηρεσιακά, ενώ μεγάλη βαρύτητα δόθηκε στη θεολογική παιδεία και την επιμόρφωση του κλήρου. 
Την επόμενη ημέρα 19 Απριλίου άρχισαν οι εργασίας της Ιερατικής Συνάξεως, οι οποίες διήρκεσαν μέχρι και την Παρασκευή το μεσημέρι 20 Απριλίου. Την πρώτη μέρα συζητήθηκαν θέματα διοικητικά και εσωτερικά της Εκκλησίας. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Σεβ. κ. Στέφανος, ενώ εισηγήσεις ανέπτυξαν ο π. Ματθίας Palli και ο π. Αρδαλίων Keskkülla. Κατά τη διάρκεια των πρώτων συνεδριών το λόγο έλαβαν και οι θεοφιλέστατοι επίσκοποι Πάρνου και Σάαρε κ. Αλέξανδρος και Χριστουπόλεως κ. Μακάριος, Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής. Στη βραδινή συνεδρία μετά από εισήγηση του π. Ανδρέα Põldσυζητήθηκε το θέμα των Αγίων της Εσθονίας και κυρίως αναλύθηκε ο φάκελος για την αγιοποίηση των νέων Αγίων Μαρτύρων της Εκκλησίας της Εσθονίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο. 


Την τελευταία ημέρα κεντρικός ομιλητής ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αχαΐας κ. Αθανάσιος, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Η Ευρώπη Ένωση σε σχέση με την Εκκλησία και τον πολιτισμό των λαών».Ακολούθησε γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος με τους κληρικούς και διεξήχθησαν σημαντικά συμπεράσματα. Η Ιερατική Σύναξη ολοκληρώθηκε με τις ευχαριστίες του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Στεφάνου ο οποίος τελειώνοντας ευχήθηκε σε όλους καλή Ανάσταση! 
Να σημειωθεί ότι κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών της Ιερατικής Συνάξεως ο Σεβασμιώτατος πληροφορήθηκε την προς Κύριον εκδημία του Μητροπολίτου κυρού Κορνηλίου. Ο Μητροπολίτης Στέφανος αφού αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του μακαριστού Ιεράρχου μαζί με τους δύο Συνοδικούς Αρχιερείς Τάρτου κ. Ηλία και Πάρνου κ. Αλέξανδρο καθώς και τον κλήρο της Αυτονόμου Εκκλησίας της Εσθονίας τέλεσαν Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails