________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


12/01/2019

ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΤΖΙΒΑΛΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟ)


Την περασμένη Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε κατά την Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου της Κοινότητος Τζιβαλίου και στο τέλος της Θ. Λειτουργίας τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων της γενοκτονίας του Μεγάλου Λιμού της Ουκρανίας, του λεγομένου «Γολοντομόρ», επί τη 86η επετείω αυτού (1932-1933).
Σήμερα, Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, στον Ναό αυτό, τον οποίο έχει παραχωρήσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο για τις λατρευτικές ανάγκες της Ουκρανικής παροικίας στην Πόλη, λειτούργησαν δύο ιεράρχες της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας: ο Σεβ. Μητροπολίτης Λούτσκ κ. Μιχαήλ και ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Τσερνίγιβ και Νίζνας κ. Ευστράτιος, ο οποίος εκπροσώπησε την Εκκλησία της Ουκρανίας κατά την Θρονική εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου. 
Τους δύο Ουκρανούς ιεράρχες προσφώνησε καταλλήλως ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αλικαρνασσού κ. Αδριανός, Επόπτης της Περιφερείας Φαναρίου - Κερατίου Κόλπου. 
Οι Ουκρανοί ιεράρχες ευχαρίστησαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, όχι μόνο για την χορήγηση του Τόμου της Αυτοκεφαλίας, αλλά και για την διαρκή μέριμνά Του για την νέα Αυτοκέφαλη Εκκλησία. 
Παρέστησαν εκπρόσωποι της Ουκρανικής Πολιτείας, οι Πρεσβευτικές και Προξενικές Αρχές της Ουκρανίας στην Τουρκία, πανεπιστημιακοί και Ουκρανοί πιστοί που διαμένουν στην Πόλη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails