________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/22/2010

Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΒΟΥΛΦ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ

φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας
ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Πολύ σημαντική» χαρακτήρισε ο Γερμανός πρόεδρος Κρίστιαν Βουλφ τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι στο Φανάρι με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Ο Γερμανός πρόεδρος συζήτησε, όπως είπε, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη «θέματα θρησκευτικής ελευθερίας, προβλήματα θρησκευτικού φανατισμού και την ανάγκη του διαλόγου σε όλα τα επίπεδα μεταξύ των χριστιανών και μεταξύ των μονοθεϊστικών θρησκειών».
«Μιλήσαμε και για την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας»,
είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μετά τη συνάντηση. Πρόσθεσε δε ότι η επίσκεψη του Γερμανού προέδρου χαροποίησε ιδιαίτερα την Τουρκία, όπως του είπε ο ίδιος ο Κρίστιαν Βουλφ κατά τη συνάντησή τους.



Μιλώντας στους δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί στο Φανάρι ο Γερμανός πρόεδρος σημείωσε ότι πέραν την διαθρησκειακής συνεργασίας και τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν σήμερα τη ανθρωπότητα, συζήτησε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη «την κατάσταση της Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Γερμανία, της οποίας ο ρόλος αυξάνεται και συμβάλλει στον πλουραλισμό» στη χώρα του.
«Είχα την ευκαιρία να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μας στον κ. Πρόεδρο και στον λαό της Γερμανίας για τη βοήθεια και τη συμπαράσταση που παρέχουν στους ορθόδοξους αδερφούς μας εκεί», παρατήρησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

«Μιλήσαμε επίσης και για την προστασία του περιβάλλοντος», πρόσθεσε ο Γερμανός πρόεδρος.
«Όσο συνεχίσουμε σ΄ αυτό το περιβάλλον διαλόγου, πιστεύω πως θα υπάρχουν θετικές εξελίξεις», κατέληξε ο κ. Βουλφ.
«Συμμερίζομαι την αισιοδοξία σας. Θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας για το καλό όλου του κόσμου», σημείωσε ο κ. Βαρθολομαίος.
Ο Κρίστιαν Βουλφ επισκέφθηκε το Φανάρι στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Τουρκία.


Παρών στην συνάντηση ήταν και ο Μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος.

1 σχόλιο:

  1. Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι. Μ. Κίτρους. Κατερίνη.23 Οκτωβρίου 2010 στις 5:34 μ.μ.

    Δέκα εννέα χρόνια πέρασαν από την στιγμή πού η χάρις του Παναγίου Πνεύματος με την τιμία ψήφο των Αγίων Αρχιερέων της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, εξέλεξαν τον από Γέροντα Χαλκηδόνος Βαρθολομαίο, Οικουμενικό Πατριάρχη και προστάτη του Γένους των Ρωμηών. Για την σημαντική αυτή επέτειο όλοι εμείς, τα πνευματικά παιδιά του Πατριρχείου μας, του ευχόμαστε ο Θεός να τον χαρίζει υγεία, δύναμη και πλούσια την ευλογία Του, για να συνεχίζει το εργό του, ένα έργο σημαντικό για τον σημερινό άνθρωπο πού αναζητά από κάπου να πιαστεί και να μπορέσει να ξεπεράσει τα προβλήματα που τον απασχολούν. Παναγιώτατε πολλά τα έτη Σας, ευλογημένα και καρποφόρα, γεμάτα από την ευλογία του Θεού και της Κυρίας Θεοτόκου, της Υπερμάχου Στρατηγού και Προστάτιδος της Πόλεως και του Γένους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails