________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


1/18/2012

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΧΟΡΟΣΤΑΤΗΣΕ ΣΕ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΙΜΒΡΟ


Ίμβρος, ρεπορτάζ-φωτογραφίες του Νικολάου Μαγγίνα
Στο χωριό των Αγίων Θεοδώρων της Ίμβρου, όπου γεννήθηκε και βαπτίστηκε, χοροστάτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατά τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στο Ναό του Αγίου Γεωργίου για την εορτή του Αγίου Αντωνίου.
Αφού εξέφρασε την χαρά του που ήλθε και πάλι στην Ίμβρο, το τραυματισμένο νησί που δέχτηκε πολλαπλά χτυπήματα τις προηγούμενες δεκαετίες, και, ιδιαίτερα, στο χωριό του, τόνισε τα εξής: «Είμαι ιδιαιτέρως ευτυχής που βρίσκομαι για μία ακόμη φορά στο χωριό μας και μάλιστα στη χιονισμένη Ίμβρο. Χθες που ερχόμασταν από απέναντι με το πλοίο, την είδαμε με τους συνεκδήμους μου από μακρυά κάτασπρη, και την χαρήκαμε σαν μία στολισμένη με τα άσπρα νύφη. Είναι η νύφη του Αιγαίου για εμάς πάντοτε η Ίμβρος».
Ο Πατριάρχης αναφέρθηκε στον βίο και την αγιότητα του τιμωμένου Αγίου Αντωνίου και παρουσίασε στο εκκλησίασμα τον Επίσκοπο Σινώπης Αθηναγόρα, ο οποίος υπηρετεί στο Βέλγιο ως Βοηθός Επίσκοπος πλησίον του Μητροπολίτη Βελγίου Παντελεήμονος. Ο Επίσκοπος Σινώπης εξέφρασε την συγκίνησή του για το ότι αξιώθηκε να γνωρίσει το χωριό και το περιβάλλον, στο οποίο ήλθε στον κόσμο και μεγάλωσε ο Προκαθήμενος της Πρωτοθρόνου και Πρωτευθύνου Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως, ευχήθηκε καλή χρονιά στους παρισταμένους Ιμβρίους, καί τούς προέτρεψε λέγοντας «να έχετε εμπιστοσύνη στον Θεό, διότι πιστεύω ότι το μέλλον εδώ θα είναι πολύ καλύτερο».
Επίσης, ο Πατριάρχης προέστη σε εσπερινό στο εξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου, με αφορμή τη σημερινή εορτή του Αγίου, στην ορεινή τοποθεσία Σαβούρι της περιοχής Σχοινουδίου και στη συνέχεια επισκέφθηκε το Σχοινούδι, το μεγαλύτερο αυτό χωριό της Ίμβρου, αλλά και της χώρας, σχεδόν άδειο και ερημωμένο όπου υπάρχουν τα περισσότερα κατεστραμμένα σπίτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails