________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


4/26/2012

Η ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

Ρεπορτάζ - φωτογραφίες Νικολάου Μαγγίνα 
Η σπουδαιότητα του διαθρησκειακού διαλόγου και η σναγκαιότητά του, επισημάνθηκε κατά τη συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου με την Πρωθυπουργό της Αυστραλίας Julia Gillard η οποία επισκέφθηκε το Φανάρι. 
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα τονίστηκε η συνεισφορά των διαλόγων μεταξύ των θρησκειών και διαφορετικών πολιτισμών σε παγκόσμιο επίπεδο και ιδιαίτερα σε χώρες με πολυπολιτισμική σύνθεση. Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στο ότι οι διάλογοι αυτοί, που πρωτοξεκίνησαν από το Πατριαρχείο, το 1986, βρίσκονται στις προτεραιότητες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, σημειώνοντας ότι κάθε πόλεμος στο όνομα της θρησκείας είναι πόλεμος εναντίον τής ίδιας της θρησκείας, προσθέτοντας ότι όλες αυτές οι προσπάθειες έχουν σκοπό την καθιέρωση σταθερής ειρήνης και αγαστής συνύπαρξης μεταξύ των λαών. 

Συζητήθηκε επίσης το θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος για το οποίο το Πατριαρχείο έχει κάνει πάρα πολλές ενέργειες και προσπάθειες με συνέδρια και συμπόσια που διοργάνωσε, ώστε να ευαισθητοποιηθούν οι άνθρωποι σε όλον τον κόσμο. 
Η δυναμική Ορθόδοξη παρουσία στην Αυστραλία υπό την ηγεσία του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Στυλιανού υπογραμμίστηκε κατά τη συνάντηση τόσο από τον Πατριάρχη όσο και από την Πρωθυπουργό καθώς και οι δραστηριότητες των πολυπληθών Ελληνορθοδόξων Κοινοτήτων της Αρχιεπισκοπής. Ο Πατριάρχης επαινώντας την παρουσία και δράση του Αρχιεπισκόπου Στυλιανού σημείωσε πως είναι απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής Χάλκης για την οποία επανέλαβε πως παραμένει για περισσότερα από σαράντα χρόνια κλειστή παρά τους δίκαιους αγώνες του Πατριαρχείου. Χαρακτήρισε τον Αρχιεπίσκοπο ως ιδιαίτερα αξιόλογο ακαδημαϊκό που διετέλεσε επί σειρά ετών συμπρόεδρος στον διάλογο μεταξύ Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών.
Ακόμη συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Ομογένεια της Πόλης τα οποία, όπως τόνισε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, με την παρούσα Κυβέρνηση λαμβάνουν μία θετικότερη πορεία για την επίλυσή τους και δίνουν την ελπίδα πως έρχονται καλύτερες ημέρες. Κατά τη συνάντηση την Αυστραλή Πρωθυπουργό συνόδευαν ο πρέσβυς της Αυστραλίας στην Άγκυρα, υπηρεσιακοί παράγοντες της Πρωθυπουργίας και του Υπουργείου Εξωτερικών ενώ παρέστησαν και ο Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου Αρχιμ. Βαρθολομαίος και ο Πατριαρχικός Διάκονος Νήφων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails