________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


4/08/2012

ΑΡΧΙΣΕ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ Η ΤΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΜΥΡΟ


φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε σήμερα Κυριακή των Βαϊων στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, εν Συνοδική Συγχοροστασία, κατά την προβλεπόμενη Τάξι. 
Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας, έγινε από τον Πατριάρχη η τελετή της επίσημης ανάθεσης στον Μυρεψό Γεώργιο Σάββιτς και τους Ειδικούς Κοσμήτορας της εψήσεως του Αγίου Μύρου.


1 σχόλιο:

  1. Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι. Μ. Κίτρους. Κατερίνη.8 Απριλίου 2012 - 11:20 μ.μ.

    Ο Θεός, να ενισχύσει τον Πατριάρχη μας στον καθαγιασμό της νέας ποσότητος του Αγίου Μύρου, το οποίον όπως είναι γνωστό θα καθαγιαστεί την Αγίαν και Μεγάλην Πέμπτην το πρωί με την Πατριαρχικήν και πολυαρχιερατικήν Θείαν Λειτουργίαν, πού θα τελεστεί στον Πατριαρχικόν Ναόν. Να ενισχύει ακόμα όλους τους κληρικούς της Πατριαρχικής Αυλής, και κυρίως αυτούς πού έχουν αναλάβει όλη την διαδικασίαν, όπως την Επτροπήν για το Άγιον Μύρον, και τον Γραμματέα αυτής, Πανοσιολογιώτατον Μέγαν Αρχιμανδρίτης π. Αθηναγόραν, καλόν, εκλεκτόν και αδελφικόν φίλον. Ακόμα να ευλογίσει τον Άρχοντα Μυρεψόν και τους βοηθούς του, ώστε να φέρουν εις πέρας το υψηλόν αυτό έργον.
    Παναγιώτατε, ο Θεός να Σας αξιώσει και για τετάρτην φοράν να καθαγιάσετε το Άγιον Μύρον. Πολλά τα έτη Σας, καλή Αγίαν και Μεγάλην Εβδομάδα και καλήν Ανάστασιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails