________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


1/12/2013

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ: "Είστε ένας αληθινός φίλος της Γεωργίας"

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος επισκέπτεται τη Γεωργία με αφορμή τα 80α γενέθλια και την 35η επέτειο από την ενθρόνιση του Πατριάρχη Γεωργίας Ηλία, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι. 
Παρόντες στη συνάντηση ήσαν ο Πατριάρχης Γεωργίας, ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος και ο Τοποτηρητής της Εκκλησίας της Βουλγαρίας Μητροπολίτης Βάρνας Κύριλλος. 
Υποδεχόμενος τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τους Ορθόδοξους Ιεράρχες ο Πρόεδρος της χώρας αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στην προσφορά και το έργο του Πατριάρχη Γεωργίας Ηλία, αλλά ευχαρίστησε θερμά και τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τους άλλους ιεράρχες για την παρουσία τους, στις σχετικές εορταστικές εκδηλώσεις. 
Απευθυνόμενος στον Οικουμενικό Πατριάρχης ο Πρόεδρος Σαακασβίλι τον χαρακτήρισε "εξέχουσα προσωπικότητα" και "αληθινό φίλο της Γεωργίας". Ο Πρόεδρος της Γεωργίας παρέθεσε γεύμα προς τιμήν των υψηλών επισκεπτών. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της χώρας, του προσέφερε ένα αναμνηστικό δώρο και του ευχήθηκε υγεία και δύναμη για το καλό της χώρας του. Επίσης, ευχήθηκε στον Πατριάρχη Ηλεία υγεία για το καλό της Εκκλησίας, αλλά και για ολόκληρο τον λαό της Γεωργίας. Τόνισε, μάλιστα, ότι ο Πατριάρχης Γεωργίας ποίμανε την Εκκλησία του σε μια μεταβατική και δύσκολη περίοδο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails