________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


2/16/2013

Ο Γιάννης Πάριος στο Οικουμενικό Πατριαρχείο


Κωνσταντινούπολη, ρεπορτάζ-φωτογραφίες του Νίκου Μαγγίνα 
Προσκυνηματική επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο πραγματοποίησε, την Παρασκευή, ο δημοφιλής τραγουδιστής Γιάννης Πάριος ο οποίος έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. 
«Από μωρό είμαι παιδί της Εκκλησίας» είπε προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο Γιάννης Πάριος. «Το έχω ακούσει και σας συγχαίρω», απάντησε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Ο αγαπητός τραγουδιστής αποκάλυψε πως «το μεγαλύτερο μουσικό μου σχολείο πράγματι ήταν η Εκκλησία» ενώ έσπευσε να εκφράσει τον θαυμασμό του για τα ωραία ελληνικά που χρησιμοποιεί ο Πατριάρχης. «Λατρεύω τη γλώσσα την οποία χρησιμοποιείτε καταπληκτικά», είπε για να σχολιάσει ο Πατριάρχης πως «εάν δεν γινόμουν θεολόγος και κληρικός θα γινόμουν φιλόλογος». 
Προηγουμένως ο Γιάννης Πάριος είχε προσκυνήσει στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου και ενημερώθηκε για το ιστορικό του Πατριαρχείου από τον Αρχιμανδρίτη Αγαθάγγελο. Τον γνωστό τραγουδιστή συνόδευαν η αδελφή του, ο γαμπρός του και συνεργάτες του. 
Ο κορυφαίος ερμηνευτής βρίσκεται στην Πόλη για να παρουσιάσει, σήμερα Σάββατο, στη σκηνή του LütfiKırdar, για πρώτη φορά, τραγούδια από τη σημαντική καλλιτεχνική διαδρομή του. Η συναυλία πραγματοποιείται από ομογενειακά σωματεία της Πόλης, υπό την αιγίδα του Ερασιτεχνικού και Θεατρικού Ομίλου (ΕΡΘΟ), του Συνδέσμου Υποστήριξης Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων και του Αθλητικού Συλλόγου Πέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails