________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


12/18/2018

Με "Μπράβο" υποδέχτηκε η Βίνιτσα της Ουκρανίας τον Μητροπολίτη Συμεών


"Браво!": як у Вінниці зреагували на промову митрополита Симеона про перехід в українську церкву 
[Επιμέλεια κειμένου: π. Παν. Καποδίστριας
Ο Μητροπολίτης Βίνιτσα και Μπάρσκι Συμεών είναι ένας από τους δύο Ιεράρχες της πάλαι ποτέ εν Ουκρανία Ρωσικής Εκκλησίας, που συμμετείχε αυτοπροσώπως στην Ενωτική Σύνοδο της 15ης Δεκεμβρίου 2018, στον Καθεδρικό της Αγίας Σοφίας Κιέβου, όπου "γεννήθηκε" η νέα Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας. 
Ο Συμεών σήμερα (17.12.2018) καθαιρέθηκε από την πρώην Εκκλησία του, πλην όμως επιστρέφοντας στη Μητρόπολή του, έγινε δεκτός με "Μπράβο" από το συγκεντρωμένο πλήθος στον Μητροπολιτικό Ναό του, της Θείας Μεταμορφώσεως. 
Ομιλώντας στο ποίμνιό του, κάλεσε όλους να τον ακολουθήσουν στη νεοϊδρυθείσα Εκκλησία, επισημαίνοντάς τους ότι τώρα υπηρετεί μια νέα ουκρανική Εκκλησία. Είπε συγκεκριμένα: "Δεν είμαι Επίσκοπος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας. Έχω γίνει ήδη Επίσκοπος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, της ενωμένη Εκκλησίας", ενώ το κοινό ξέσπασε σε χειροκροτήματα και ιαχές "Μπράβο", όπως ακούγεται στο δημοσιευόμενο βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails