________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


8/21/2009

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΙΜΒΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ


Το απόγευμα της Τετάρτης, 19ης τ.μ., η Α. Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης, μετά της συνοδείας Του, προσκληθείς μετέβη εις Küçükyalı της Ασιατικής πλευράς της Πόλεως και εξεναγήθη εις τας ανασκαφάς τας οποίας πραγματοποιεί μετά του επιτελείου της η Ελλογ. Καθηγήτρια κ. Alessandra Ricci εις τον χώρον της Βυζαντινής Μονής του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, ένθα εύρηται και ο τάφος του Αγίου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως Ιγνατίου του Α’, ο οποίος έζησε και διώκησε την Εκκλησίαν κατά τον ένατον αιώνα.

Ο Πατριάρχης έτυχε θερμής υποδοχής υπό του παρισταμένου Προέδρου του Οργανισμού «Πόλις - Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2010», των αρχαιολόγων και των συγκεντρωθέντων περιοίκων και ανεχώρησε με αρίστας εντυπώσεις, υποσχεθείς να προσκυνήση και πάλιν τον τάφον του εν Αγίοις προκατόχου Αυτού μετά την ολοκλήρωσιν των ανασκαφών.

* * *

Την πρωΐαν της Παρασκευής, 21ης Αυγούστου, η Α. Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης, συνοδευόμενος υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Μηθύμνης κ. Χρυσοστόμου, του Ιερολ. Πατριαρχικού Διακόνου κ. Γρηγορίου Φραγκάκη και άλλων συνεκδήμων, ανεχώρησεν εις Ίμβρον επί τω τέλει ίνα προστή της πανηγύρεως του γενεθλίου χωρίου Αυτού των Αγίων Θεοδώρων, επί τη Αποδόσει της Εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.


φωτό: Ν. Μαγγίνας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails