________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


8/26/2009

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΕ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΜΒΡΟ

Ρεπορτάζ - φωτό Νικολάου Μαγγίνα

Σε οικολογική εξόρμηση πρωτοστάτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην παραλία Μακρύς Γιαλός της Ἰμβρου.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Τα Νιμπριώτικα - 3ος Πολιτιστικός Αύγουστος 2009», τρεις Ιμβριακοί Σύλλογοι διοργάνωσαν συμβολικό καθαρισμό της παραλίας του Μακρύ Γιαλού, στον Κέφαλο της Ίμβρου το Σάββατο 22 Αυγούστου, με τη συμμετοχή του Πατριάρχου Βαρθολομαίου, του οποίου είναι γνωστή η ευαισθησία για την προστασία του περιβάλλοντος.


Ο Πατριάρχης με χαρά και προθυμία ηγήθηκε στην προσπάθεια του καθαρισμού της παραλίας, στην οποία συμμετείχαν Ίμβριοι και μή από διάφορα μέρη του κόσμου. Η κοινή διοργάνωση έγινε από τους Συλλόγους Ιμβρίων Αθηνών καί Μακεδονίας - Θράκης και τον Σύλλογο Προστασίας Βιώσιμης Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης «ΙΜΒΡΟΣ».


Στην εξόρμηση συμμετείχαν οι Μητροπολίτες Μηθύμνης Χρυσόστομος, Ίμβρου και Τενέδου Κύριλλος και Γαλλίας Εμμανουήλ.

Το σύνθημα έδωσε ο Πατριάρχης: «Καθαρές παραλίες στην Ίμβρο και παντού!»

Στο τέλος «καρπός» της προσπάθειας αυτής ήταν η συγκέντρωση σκουπιδιών σε δεκάδες σάκκους απορριμάτων.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails