________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


1/01/2016

Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΚΑΙ Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ (ΦΩΤΟ)

φωτογραφίες: Θεολογική Σχολή Χάλκης
Χθες, τελευταία μέρα του έτους 2015, Παραμονή Πρωτοχρονιάς, τελέσθηκε στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, ο Μέγας Εσπερινός της εορτής της Περιτομής του Κυρίου και της μνήμης του Μεγάλου Βασιλείου, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου και συγχοροστατούντων, κατά την τάξιν, Ιεραρχών του Θρόνου. 
Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Πατριάρχης χειροθέτησε τον κ. Αντώνιο Χατζόπουλο σε Άρχοντα Ιερομνήμονα της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας. 
Στην συνέχεια ο Οικουμενικός Πατριάρχης δέχθηκε τις ευχές της Πατριαρχικής Αυλής, υπό τον Πρωτοσυγκελλεύοντα Μητροπολίτη Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανο.
Εν συνεχεία ο Πατριάρχης ευλόγησε την Βασιλόπιτα για το νέο έτος 2016, στην Αίθουσα του Θρόνου, την οποία και μοίρασε στα μέλη της Πατριαρχικής Αυλής, το προσωπικό του Πατριαρχείου, και στους πιστούς που είχαν κατακλύσει την Αίθουσα του Θρόνου.


1 σχόλιο:

  1. Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος. Ιεροκήρυξ Ι. Μ. Κίτρους2 Ιανουαρίου 2016 στις 11:20 π.μ.

    Το Φανάρι, μέσα στο διάβα των αιώνων, συνεχίζει να κράτα τάξη και παράδοση. Το Φανάρι, ο διάδοχος του Ιερού Παλατίου, της ποτέ Ορθοδόξου Αυτοκρατορίας, και ο εκφραστής της Μεγάλης Εκκλησίας, είτε με τους λίγους, είτε με τους πολλούς, δεν παρεκκλίνει της σειράς και της τάξεως. Έτσι και τώρα. Παραμονή Πρωτοχρονιάς, ακολουθώντας τα παραδεδομένα, χωρίς υπερβολές και θεατρινισμούς συνεχίζει να εορτάζει και να υποδέχεται με σεμνότητα, συγχρόνως δε μια μεγαλοπρέπεια την ανατολή του νέου έτους. Το Φανάρι, είναι ο γνήσιος εκφραστής της Εκκλησιαστικής τάξεως και εθιμοτυπίας, και καλό θα ήταν όλοι οι κληρικοί να είχαν την ευκαιρία να μαθητεύσουν έστω και περιστασιακά σε αυτόν τον κορυφαίο θεσμό της Εκκλησίας και του Γένους, ώστε να μάθουν από τάξη, σειρά, απλότητα και μεγαλοπρέπεια. Ο Θεός να ευλογεί, να διατηρεί και να ενισχύει τον Ιερό Θεσμό του Φαναρίου, τους διακόνους αυτού, με πρώτον τον Ηγούμενον Πατριάρχη κύριο Βαρθολομαίο, τους συνεργάτες του κληρικούς και λαϊκούς, ώστε να συνεχίζουν την Φαναριώτικη τάξη και παράδοση. Χρόνια πολλά, καλά και ευλογημένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails