________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


5/11/2017

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΕΡΓΑΜΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Ηρακλής Φίλιος 
Βαλκανιολόγος, Θεολόγος
Στην όμορφη πόλη της Θεσσαλονίκης από 11 – 14 Μαΐου θα λάβει χώρα η 14η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου. Μεταξύ των παρουσιάσεων και εκδηλώσεων, για τη θεολογία της ορθόδοξης Ανατολικής Εκκλησίας και την πνευματική της ζωή, αξιόλογη είναι η παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Πρόσωπο, Ευχαριστία και Βασιλεία του Θεού σε ορθόδοξη και οικουμενική προοπτική», το οποίο εκδόθηκε από την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου προς τιμή του Μητροπολίτη Γέροντος Περγάμου κ.κ. Ιωάννη. 
Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Μαΐου και ώρα 8 μ.μ. στο Περίπτερο 15 – Stand 35-39. 
Ο Μητροπολίτης Γέρων Περγάμου κ.κ. Ιωάννης δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι από τους κορυφαίους σύγχρονους θεολόγους που έχει η Εκκλησία μας. Γνωστός στο θεολογικό κόσμο για τη συμβολή του στην ευχαριστιακή εκκλησιολογία και τη δογματική. Συν τοις άλλοις το βιβλίο αναφέρεται στη «θεολογία του προσώπου». Ο Γέρων Περγάμου το 1977 είχε πραγματοποιήσει μελέτη με τον τίτλο «Από το προσωπείον εις το πρόσωπο. Η συμβολή της πατερικής θεολογίας εις την έννοιαν του προσώπου». Η συμβολή του Γέροντος Περγάμου είναι άκρως σημαντική, θεμελιακή για την πορεία της σκέψης στο ζήτημα του προσώπου. 
Μεταξύ των ομιλητών θα μιλήσει σχετικώς και ο Αρχιδιάκονος του Οικουμενικού Θρόνου και Καθηγητής Θεολογίας στη Θεολογική Σχολή Τιμίου Σταυρού Βοστώνης π. Ιωάννης Χρυσαυγής. Ο π. Ιωάννης Χρυσαυγής πέρα από το γεγονός του ιδιαίτερα τιμητικού τίτλου που του έδωσε η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, είχε αναλάβει Διευθυντής Τύπου της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου του 2016 για λογαριασμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails