Μ' ένα κλικ στην εικόνα όλες οι σχετικές αναρτήσεις
_____________
__Yπεύθυνος σελίδας: Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος

5/03/2017

ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΤΗ ΓΗ ΤΗΣ ΙΩΝΙΑΣ (7-11 ΜΑΪΟΥ 2017)


Πατριαρχικές και ποιμαντικές επισκέψεις στην περιοχή της Σμύρνης, θεσμοθέτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, μετά από πρόσκληση των δημάρχων και άλλων κοινωνικών φορέων της περιοχής και αίτημα της ανασυσταθείσας Ορθόδοξης Χριστιανικής Κοινότητας της πόλης. Έτσι, και φέτος για τρίτη φορά θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη του Πατριάρχη στη γη της Ιωνίας. 
Το πρόγραμμα της επικείμενης επίσκεψης, από την ερχόμενη Κυριακή 7 έως την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017 στη Σμύρνη, περιλαμβάνει συναντήσεις με τις τοπικές αυτοδιοικητικές αρχές και θρησκευτικές τελετές. Ακόμη, το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβάνει συμμετοχή στο τρίτο Αγιολογικό Συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Σμύρνη. 
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα φτάσει στο αεροδρόμιο της Σμύρνης το απόγευμα της Κυριακής και αμέσως θα κινηθεί προς το χωριό της ορεινής Εφέσου τον Κιρκιντζέ όπου και θα χοροστατήσει στον εσπερινό που θα πραγματοποιηθεί στο ναό του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου. 
Τη Δευτέρα θα προεξάρχει στην Πατριαρχική θεία Λειτουργία στη μνήμη του Αποστόλου και Ευαγγελιστή Ιωάννη του Θεολόγου, στην παλαιοχριστιανική βασιλική της Εφέσου, επί του τάφου του Αγίου. 
Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει εθιμοτυπικές επισκέψεις στον Καϊμακάμη και στον δήμαρχο Εφέσου. Το απόγευμα της Δευτέρας θα χοροστατήσει στον εσπερινό στα ερείπια του αρχαίου ναού της Θεοτόκου στον αρχαιολογικό χώρο της Εφέσου (Διπλή Εκκλησιά Γ΄ Οικουμενικής Συνόδου). Το βράδυ τέλος, θα κηρύξει τη λήξη του Γ΄ Διεθνούς αγιολογικού Συνεδρίου. Την Τρίτη 9 Μαΐου ο Πατριάρχης θα χοροστατήσει στην πατριαρχική θεία λειτουργία στο ναό του Αγίου Κωνσταντίνου στη Μενεμένη. Την Τρίτη επίσης θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Μενεμένης, τον δήμαρχο Σμύρνης, καθώς και το νομάρχη Σμύρνης. Ενώ το βράδυ θα χοροστατήσει σε ορθόδοξο εσπερινό στο ναό του Αγίου Πολυκάρπου των Ρωμαιοκαθολικών. 
Τέλος, την Τετάρτη και πριν αναχωρήσει για την Κωνσταντινούπολη ο Πατριάρχης θα περιηγηθεί στη χερσόνησο των Ερυθρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails