________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/31/2017

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΖΥΡΙΧΗ (ΦΩΤΟ)


Ι. Μητρόπολις Ελβετίας
Η Εορτή του Αγίου Δημητρίου στη Ζυρίχη 
Με κάθε ιεροπρέπεια και ευλάβεια εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου στον ομώνυμο Ιερό Ναό στη Ζυρίχη. 
Πλήθος ευσεβών Ελλήνων αλλά και λοιπών Ορθοδόξων, οι οποίοι διαμένουν στην πόλη τής Ζυρίχης, αλλά και στις γύρω περιοχές προσήλθαν ευλαβικά στις Ιερές Ακολουθίες και κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό, ο οποίος οικοδομήθηκε από την ευσέβεια, την αφοσίωση, αλλά και από την προσφορά του αειμνήστου Άρχοντος Μεγάλου Λογοθέτου της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας Παναγιώτου Αγγελοπούλου και της οικογενείας αυτού, εις μνήμην του μακαριστού αδελφού του Δημητρίου Αγγελοπούλου. 


Την παραμονή τής εορτής τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός. Την κυριώνυμο ημέρα τής εορτής εψάλη η Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τελέσθηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελβετίας κ. Ιερεμίου και συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Λαμψάκου κ. Μακαρίου, με τη συμμετοχή του αιδεσ. Πρωτοπρ. Εμμανουήλ Σημανδηράκη, και Ιγναντίου Παπαδέλη ιερατικού προϊσταμένου της ενορίας Σαντ Γκάλεν και διακονούντος του Ιερολ. Αρχιδ π. Ευγενίου Καρακωνσταντάκη, μεταπτυχιακού φοιτητού του Ινστιτούτου Μεταπτυχιακών Σπουδών Ορθοδόξου Θεολογίας του Οκουμενικού Πατριαρχείου εν Σαμπεζύ Γενεύης, έψαλε δε η Εκκλησιαστική Βυζαντινή χορωδία. 


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελβετίας κ. Ιερεμίας αναφέρθηκε τόσο στο θαυμαστό βίο του αθλοφόρου Αγίου Δημητρίου, και στην ευαγγελική περικοπή αναπτύξας το θέμα της αγάπης ως κύριο χαρακτηριστικό των χριστιανών με την οποία διακρίνει όλους τους ευλαβείς χριστιανούς και με την μέριμνα του εφημερίου που συμβάλουν στο δύσκολο πνευματικό αγώνα των καιρών μας και τους προέτρεψε να μιμηθούν τον βίο του Αγίου Του, ευχόμενος εγκάρδια προς όλους η χάρις και οι πρεσβείες του Αγίου να σκέπουν και οι ευλογίες της Α.Θ. Παναγιότητος να χαριτώνουν τον καθένα από εμάς ξεχωριστά. 


Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στην πόλη της Ζυρίχης 
Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Λαμψάκου κ. Μακαρίου, με τη συμμετοχή του αιδεσ. Πρωτοπρ. Εμμανουήλ Σημανδηράκη, και διακονούντος του Ιερολ. Αρχιδ.  π. Ευγενίου Καρακωνσταντάκη. Στο τέλος της θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε  στην ευαγγελική περικοπή τονίζοντας την πίστη που πρέπει να έχουμε προς τον Σωτήρα Χριστό, όπως ο Άγιος Μεγαλομάρτυς Δημήτριος, ο οποίος έδρασε μέσα στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης μεταξύ των νέων, έχοντας στη ζωή του τις προτροπές του Αποστόλου Παύλου προς τον μαθητή του Τιμόθεο, να τηρεί τις παραδόσεις και τις προτροπές που πρέπει να έχουν οι μαθητές του Χριστού. 


Στο τέλος τελέσθηκε η Δοξολογία της Εθνικής Εορτής. Εκ μέρους της Εξοχ. Πρέσβεως κα Χαράς Σκουλαρίκου ανέγνωσε το μήνυμα του Εξοχωτάτου Υπουργού ο Επιτετραμμένος της Πρεσβείας Βέρνης κ. Αγάπιος Καλογνώμης για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. 
Το βράδυ του Σαββάτου προηγήθηκε πανηγυρική μουσική εκδήλωση με τα χορευτικά συγκροτήματα της Ζυρίχης και προσφέρθηκαν στη δεξίωση Ελληνικά εδέσματα, τα οποία ετοίμασαν οι κυρίες της Ενορίας για την Εορτή του Αγίου Δημητρίου και της 28ης Οκτωβρίου. Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενορίας ο Θεοφιλέστατος συνεχάρη τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο κ. Διονύσιο Κοπίτση, τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τον ιερατικό Προϊστάμενο Πρωτοπρ. κ. Εμμανουήλ Σημανδηράκη για το επιτελούμενο έργο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails