________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/27/2017

Η μνήμη του Αγίου Δημητρίου στο Ναό του Αγίου Δημητρίου Κιρκιντζέ Μικράς Ασίας (φωτό και βίντεο)


Κατόπιν πρόφρονος αδείας των αρμοδίων τοπικών Αρχών, τελέσθηκε στο Ναό του Αγίου Δημητρίου Κιρκιντζέ, γενεθλίου χωρίου της γνωστής συγγραφέως Διδούς Σωτηρίου, η Θεία Λειτουργία, χθές, 26 Οκτωβρίου 2017, μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου. 
Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος κ. Αθανάσιος Κατζιγκάς, Εφημέριος του Ι. Ναού Αγ. Φωτεινής Σμύρνης. Κατ' αυτήν εκκλησιάσθηκαν μέλη της Ορθοδόξου Κοινότητος Σμύρνης και οι ελάχιστοι, ρωσσικής καταγωγής, Ορθόδοξοι Χριστιανοί, που κατοικούν στην περιοχή Selcuk (Εφέσου) και προσέρχονται τακτικά στο Ναό της Αγίας Φωτεινής Σμύρνης για την ικανοποίηση των θρησκευτικών τους αναγκών. 


Σημειωτέον, ότι ο Ναός αυτός, όπως και οι πάλαι ποτέ ενοριακοί Ναοί Αγ. Βουκόλου Σμύρνης, Αγ. Χαραλάμπους Τσεσμέ και Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Μενεμένης, επεσκευάσθησαν προσφάτως από τις αρμόδιες τοπικές αρχές, με την άδεια μάλιστα αυτών τελείται η Θεία Λειτουργία, τουλάχιστον κατά την ημέρα της ετησίας πανηγύρεώς τους, με την μέριμνα της Ορθοδόξου Κοινότητος Σμύρνης. 
Στους Ναούς αυτούς, έχει λειτουργήσει πρώτος ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο Οποίος και καθιέρωσε την τέλεση ιερών ακολουθιών σε αυτούς, μετά δε Αυτόν η Ορθόδοξος Κοινότης Σμύρνης ανέλαβε να τελεί Θείες Λειτουργίες σε αυτούς. 
Με την χάρη του Θεού, εκφράζεται η ελπίς ότι, άνευ απροόπτου, μετά την χορήγηση της προβλεπομένης αδείας, θα τελεσθούν Ιερές Ακολουθίες στο Ναό του Αγίου Βουκόλου Σμύρνης, κατά την εορτή των Θεοφανείων, και στο Ναό του Αγίου Χαραλάμπους Τσεσμέ, την 10η Φεβρουαρίου, μνήμη του Αγίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails