________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


11/11/2014

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΤΟ ΔΩΡΗΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΜΟΝΗΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ


Εκτός από τον Ναό του Αγίου Αλφόνσου, παραχωρήθηκε στην Ελληνορθόδοξη Μητρόπολη Αυστρίας από τους Ρωμαιοκαθολικούς ικανή οικοπεδική έκταση στο θέρετρο Σανκτ Αντρέ αμ Τσίκζεε, για την ανέγερση Ορθόδοξης Μονής. 
Ο ίδιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος παρέλαβε σήμερα, 11 Νοεμβρίου, εορτή του Αγίου Μαρτίνου, το δωρητήριο συμβόλαιο σε ειδική τελετή στην Επισκοπή της πόλης Eisenstadt (στο Μπούργκενλαντ της Αυστρίας), της οποίας είναι προστάτης. Προς τούτο συναντήθηκε με τους υπεύθυνους της γειτονικής Ενορίας του Αγίου Ανδρέου, οι οποίοι έχουν εκφρασθεί πολύ θετικά για την ανέγερση της Ορθόδοξης Μονής, έργο στο οποίο θα βοηθήσουν όσο μπορούν!
"Οι Χριστιανοί πρέπει να ανταποκριθούν από κοινού στις προκλήσεις του παρόντος", τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κατά την τελετή παραλαβής του συμβολαίου. "Παρά την φαινομενική ελευθερία, τα λεγόμενα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανεξιθρησκεία, τα τελευταία χρόνια σημειώνεται παράλογη άνοδος του θρησκευτικού φανατισμού και της μισαλλοδοξίας, λόγω της έλλειψης της αδελφικής αγάπης. Η αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων είναι το καθήκον όλων των Χριστιανών", υπογράμμισε ο Πατριάρχης, ο οποίος εμφανίστηκε ταυτόχρονα αισιόδοξος ότι η επικείμενη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στο Φανάρι, κατά την Θρονική Εορτή του Αγίου Ανδρέου,  θα αποδώσει καρπούς.
Είπε χαρακτηριστικά: "Εμείς τον περιμένουμε με χαρά και συγκίνηση να επιβεβαιώσει τις προσπάθειες για να συνεχίσουμε τον αγώνα για τη συμφιλίωση και την ενότητα του ανθρωπίνου γένους, αλλά και για τον τρόπο να ενώσουμε τις εκκλησίες μας σε μια εκκλησία, σύμφωνα με την πίστη και το δόγμα της Εκκλησίας της πρώτης χιλιετίας". 
Σημειωτέον ότι ο τοπικός Ρωμαιοκαθολικός Επίσκοπος Giles Zsifkovics έδειξε στον υψηλό Επισκέπτη του κρατιδίου και της χώρας τους, τον πρώτο της Ορθόδοξης Εκκλησίας, το παραχωρούμενο οικόπεδο. Όλοι δεν έκρυβαν τη χαρά τους, ευελπιστώντας ότι η Μονή θα αποτελέσει τόπο διαχριστιανικής συνάντησης και ενίσχυσης των σχέσεων των εν λόγω δογμάτων!


1 σχόλιο:

  1. Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι. Μ. Κίτρους.12 Νοεμβρίου 2014 - 11:00 π.μ.

    Μεγάλες και σημαντικές στιγμές ζή η Ορθοδοξία και μάλιστα η Ιερά Μητρόπολις Αυστρίας αυτές τις ημέρες. Πρώτον, διότι φιλοξενεί την Σεπτή Κορυφή της Ορθοδοξίας μας, τον Πρώτο της Εκκλησίας μας και Ύπατο του Γένους μας τον Πατριάρχη μας κύριο Βαρθολομαίο, με την τιμία συνοδεία του. Δεύτερον, την δωρεά εκ μέρους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας τόσο του Ιερού Ναού Αγίου Αλφόνσου, όσο και του οικοπέδου, στο οποίο θα χτιστεί το πρώτο Ορθόδοξο Μοναστήρι στην Κεντρική Ευρώπη. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της προσπαθείας τόσο του Πατριάρχου μας, όσο και του Μητροπολίτου Αυστρίας, αλλά και των καλών σχέσεων πού υπάρχουν ανάμεσα στην Ορθόδοξη και την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία. Οι διάλογοι για τους οποίους τόσα σχόλια αρνητικά ακούγονται κατά καιρούς έχουν φέρει και αποτελέσματα θετικά στις σχέσεις των δύο εκκλησιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails