________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


11/08/2014

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗ ΣΗΛΥΒΡΙΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΓΟΝΟΥ ΤΗΣ ΣΗΛΥΒΡΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ

Το βυζαντινό υδραγωγείο του Αλέξιου Απόκαυκου,
όπου θα τελεσθεί αύριο η Θ. Λειτουργία 

Αύριο Κυριακή, 9 Νοεμβρίου, εορτή του Αγίου Νεκταρίου Μητροπολίτου Πενταπόλεως του Θαυματουργού, θα τελεσθεί— Θεία Λειτουργία, Žμετά από πολλά χρόνια, στην γενέτειρα του Αγίου, στην Σηλυβρία της Ανατολικής Θράκης. 
Την Θεία Λειτουργία θα τελέσει ο νέος Μητροπολίτης Σηλυβρίας Μάξιμος, στο βυζαντινό υδραγωγείο (Kilise Sarnıcı) που βρίσκεται κάτω από τα ερείπια του ιστορικού βυζαντινού Ναού του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, γνωστού ως του Αλεξίου του Απόκαυκου.. 
Ο Μητροπολίτης Σηλυβρίας, από την πρώτη στιγμή που η Μεγάλη Εκκλησία τον εξέλεξε στην ιστορική αυτή Μητρόπολη, ήλθε σε επαφή με τον Δήμαρχο της Σηλυβρίας, ζήτησε και έλαβε την άδεια για τέλεση Θείας Λειτουργίας ανήμερα της μνήμης του Αγίου Νεκταρίου, του εκλεκτού γόνου της Σηλυβρίας. 
Προβλέπεται ότι εκατοντάδες απόγονοι των Σηλυβριανών και Επιβατινών θα καταφθάσουν στην Σηλυβρία για να συμμετάσχουν στην Ευχαριστιακή αυτή Σύναξη, καθώς και Ρωμιοί της Πόλης. 
Ο Δήμος Σηλυβρίας έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή του προσκυνήματος. 
Ας σημειωθεί πως το πατρικό σπίτι του Αγίου στη Σηλυβρία έχει κατεδαφιστεί πριν από μερικές δεκαετίες και παραμένει οικόπεδο, το οποίο ανήκει στον Δήμο. 
Π.Α.Α.
Στο μαρμάρινο σπάραγμα διακρίνεται η επιγραφή: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ [ΣΗΛΥΒΡΙΑΣ]
"Ουρανός πολύφωτος η Εκκλησία..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails