________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


4/23/2009

Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΝΕΟΚΛΗΣ ΣΑΡΡΗΣ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ


Κείμενο - φωτό: Νίκος Μαγγίνας

O γνωστός ομότιμος Καθηγητής της Κοινωνιολογίας της Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Νεοκλής Σαρρής και πρόεδρος της ΕΔΗΚ, ο οποίος έχει γεννηθεί στην Κωνσταντινούπολη και είναι απόφοιτος της Μεγάλης του Γένους Σχολής, επισκέφθηκε σήμερα στο Φανάρι τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Ο Νεοκλής Σαρρής σε δηλώσεις του μετά την συνάντησή του με τον Πατριάρχη, είπε πως "το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι το σπίτι μας και πρέπει να στηρίζουμε το σπίτι μας, γιατί εάν τυχόν δεν το στηρίξουμε θα μας πλακώσει. Αυτό θα είναι η εσχάτη πλάνη. Γι' αυτό οφείλουμε όχι μόνο να στηρίζουμε την Εκκλησία, να στηρίζουμε και την ζώσα Εκκλησία η οποία αυτή τη στιγμή είναι το Οικουμενικό Πατριαρχείο και η Αρχιεπισκοπή Κωνσταντινουπόλεως. Κρατεί την ιστορία και δημιουργεί ιστορία και γράφει ιστορία, συνεχίζει να γράφει ιστορία".


Για την Πόλη ο Νεοκλής Σαρρής δήλωσε: "Η Κωνσταντινούπολη έμενε και παραμένει συνείδηση και οδηγός στις πράξεις μας στην καθημερινή ζωή, είτε δημόσια είναι αυτή είτε ιδιωτική, η Πόλη μας ακολουθεί, και εμείς ακολουθούμε τ΄αχνάρια της".

Ο Νεοκλής Σαρρής, σ' αυτό το ταξίδι του στην Πόλη επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Θεολογική Σχολή της Χάλκης μετά το 1964, οπότε είχε απελαθεί ο πατέρας του. Είχε να επισκεφθεί την γενέτειρά του μερικά χρόνια και τώρα τον συνόδευαν η γυναίκα του Φλώρα και ο γιός του Αλέξανδρος - Μάριος, ο οποίος ήλθε στην Πόλη για πρώτη φορά.

5 σχόλια:

  1. ΚΡΑΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΓΛΥΚΥΤΑΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΟΓΙΜΟΤΑΤΟΥ Κ.ΣΑΡΡΗ-ΔΕΝ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΕΠΑΣΤΕΙ Η ΓΛΥΚΥΤΗΤΑ ΤΟΥΣ. ΑΠΛΩΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΑΥΤΟΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΟΥΣΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ-ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΠΑΝΤΟΤΕ...- ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΣΟΥΝ, ΚΑΙ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΣΟΥΝ ΒΕΒΑΙΩΣ, ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Κ.ΣΑΡΡΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΥΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΣΕΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟ-ΑΝΤΙΡΩΜΑΙΙΚΟ ΜΕΝΟΣ ΤΩΝ....ΟΝΤΕΣ, ΟΥΤΟΙ ΠΑΝΤΕΣ, ΠΛΑΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΣΤΕΡΩΣ ΚΑΙ ΕΣΧΑΤΩΣ........ΑΣ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΕΣ ΑΕΙ ΕΙΣ ΤΟΙΑΥΤΗΝ ΘΕΣΙΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξέρετε τι έλεγε ο κ.Σαρρής εναντίον του οικουμενικού πατριαρχείου εδώ και χρόνια σε ιδιωτική τηλεώραση της Πέμπτες τα βράδια στον δημοσιογράφο κ.Χούτα.
    Εγώ ως πολίτης νρεπόμουν για τα λόγια του. Να ερωτηθεί γιατί άλλαξε στάση και να του ζητηθεί να ζητήσει συγνώμη και μετά να βάλετε τις φωτογραφίες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ Σαρρής κάνει τα πικρά γλυκά. Ας είναι όμως... Μένει η φωτογραφία του να σκύβει και να φιλά το χέρι του Πατριάρχη ως απόδειξη του ότι όσοι στο παρελθόν επιτέθηκαν τόσο κατά του Φαναρίου όσο και εναντίον του ίδιου του κ.κ. Βαρθολομαίου απλά έπεσαν και έκυψαν. Ιδού ποιοί είναι οι κάθε λογής Σαρρήδες. Ας τους έχουμε απλά υπόψιν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν και συμφωνώ για το ότι αναφέρετε στο τρίτο σχόλιο για τον Κ.Σαρρή θέλω να αναφέρω ότι και το Φανάρι έχει αδικήσει πολλόυς και πολίτες και αρχιερείς. Διότι το Φανάρι ξεχνάει πολλές φορές τις θυσίες κάποιον. Όπως πριν από δύο μήνες έπαυσε ένα αρχιερέα που υπηρέτησε για 50 και πλέον χρόνια το Φανάρι που μάλιστα απελάθηκε για το Φανάρι, στερούμενος της πατρικής του περιουσίας , με ένα ΦΑΞ... Και μέχρι σήμερα ούτε ρώτησε τι κάνει και πως είναι η υγεία του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι εκπομπές του αξιότιμου κ. Νεοκλή Σαρρή στο Διαδίκτυο:
    www.youtube.com/lomak62

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails