________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


4/06/2009

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ


Του Νίκου Μαγγίνα

Σε θερμή ατμόσφαιρα συναντήθηκαν σήμερα το μεσημέρι στο Φανάρι η πρόεδρος της Φινλανδίας κυρία Τάρια Χαλόνεν και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
Η κυρία Χαλόνεν, που συνοδευόταν από στελέχη της Φινλανδικής Κυβερνήσεως, διπλωμάτες και υπηρεσιακούς παράγοντες, εξέφρασε τον βαθύτατο σεβασμό της χώρας της προς τον θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου και προσωπικά στον προκαθήμενό του Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Κατά τη διάρκεια της 45λεπτης συνάντησης που είχε με τον Πατριάρχη θέλησε να ενημερωθεί για τα ζητήματα που απασχολούν την πρωτόθρονη Εκκλησία της Ορθοδοξίας και ειδικότερα για εκείνα που συνδέονται με την ζωή, τη δράση και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το ποίμνιο της στην Κωνσταντινούπολη. Μάλιστα έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πορεία της υπόθεσης της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και τις προοπτικές επαναλειτουργίας της.
Eπίσης, έγινε αναφορά στην Αυτόνομη Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή της Φινλανδίας, η οποία αριθμεί πάνω από 60.000 πιστούς και, όπως παρατήρησε η κ. πρόεδρος, αναπτύσσεται δημιουργικά.


Η κυρία Χαλόνεν βρίσκεται στην Πόλη για να συμμετάσχει στο Φόρουμ «Συμμαχία των Πολιτισμών» που διοργανώνουν από κοινού η Τουρκική και Ισπανική Κυβέρνηση υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Με αφορμή αυτό το διεθνές φόρουμ ο Πατριάρχης αναφέρθηκε πως το Οικουμενικό Πατριαρχείο με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και στο πλαίσιο των διαθρησκειακών συναντήσεων που διοργανώνει προωθεί το διάλογο και την ειρηνική συνύπαρξη διαφορετικών θρησκειών, πολιτισμών και λαών. Στην συνάντηση ήταν παρόντες ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος και ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ. Υπενθυμίζεται ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε συναντηθεί με την Φινλανδή Πρόεδρο τον Ιούνιο του 2003, στο Ελσίνκι, στο πλαίσιο του Διεθνούς εν πλω Περιβαλλοντικού Συνεδρίου του Πατριαρχείου για την Βαλτική Θάλασσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails