________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


11/20/2014

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΠΟΨΕ ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΖΩΓΡΑΦΕΙΟ


Μια μοναδική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν οι μαθητές του Ζωγραφείου Λυκείου της Κωνσταντινούπολης μαζί με τους μαθητές της ΣΤ΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη μοιραζόμενοι μια όμορφη μαθητική μουσική παράσταση με τον κορυφαίο τροβαδούρο Διονύση Σαββόπουλο. 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί απόψε, Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014, και ώρα 19:00, στο Ζωγράφειο Λύκειο, που διανύει τα 121 χρόνια από την ίδρυσή του και γιορτάζει, όπως κάθε χρόνο τα Εισόδια της Παναγίας του Πέρα. Οι μαθητές θα τραγουδήσουν μαζί τραγούδια βγαλμένα από την κοινή παράδοση των δύο πόλεων αλλά και τραγούδια του αγαπημένου τραγουδοποιού Διονύση Σαββόπουλου, που γεννήθηκε στη Σαλονίκη, κατάγεται όμως από την Κωνσταντινούπολη. 
Ο Διονύσης Σαββόπουλος θα τραγουδήσει μαζί τους και θα μοιραστεί μνήμες αγαπημένες και ιστορίες του Κωνσταντινουπολίτη πατέρα του Γεώργιου Σαββόπουλου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Διευθυντής του Ζωγραφείου Λυκείου Γιάννης Δερμιτζόγλου, θα απονείμει στον Διονύση Σαββόπουλο τον τίτλο του «Επίτιμου Ζωγραφιώτη». 
Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. 
Στην εκδήλωση επίσης θα παραστούν οι απόφοιτοι του Ζωγραφείου, της τάξης του 1964, οι οποίοι θα γιορτάσουν τη χρυσή επέτειό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails