________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


5/14/2018

ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ "Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΜΑΘΗΤΗΣ" ΣΤΗΝ ΙΜΒΡΟ (ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)


Πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος  "Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Μαθητής" στον αυλόγυρο του Δημοτικού Σχολείου των Αγίων Θεοδώρων στην Ίμβρο (Δευτέρα 14 Μαΐου 2018).
Μέσα στον χώρο του αυλόγυρου του Δημοτικού Σχολείου Αγίων Θεοδώρων (Αλάνι), με την υλική υποστήριξη της κας Rukiye Devres, έχει γίνει μια κατασκευή η οποία αναβαθμίζει όλο το αλάνι. 
Στο κέντρο της κατασκευής τοποθετήθηκε το άγαλμα "Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Μαθητής" που γράφει στο τετράδιο του που τόσο αγαπά και είναι στραμμένος προς την Ανατολή. Το έργο θα θυμίζει πως κατά τα χρόνια της Πατριαρχίας του συμπατριώτη μας Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου του Ίμβριου άνοιξαν, μετά από 50 χρόνια, τα σχολεία μας στην Ίμβρο, με πρώτο το δημοτικό σχολείο στους Αγίους Θεοδώρους. 
Στην ομιλία του ο Παναγιώτατος εμφανώς συγκινημένος έκανε μια ανασκόπηση των μαθητικών του χρόνων, τα χρόνια της Κεντρικής Σχολής, της σταδιοδρομίας του ως κληρικός και αναφέρθηκε ιδιαιτέρως την αγάπη του για τα βιβλία. Μίλησε για την αγάπη των συμπατριωτών του και την όμορφη άνοιξη της Ίμβρου που τον αναζωογονεί. Μίλησε για όλα όσα έχουν γίνει στην Ίμβρο τις τελευταίες δεκαετίες, με το άνοιγμα των σχολείων και έδωσε την ελπίδα για ένα ευοίωνο μέλλον με ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή που θα βοηθήσει στην ευημερία των λαών. 
Τέλος ευχαρίστησε την δωρήτρια αυτού του κοινωφελούς έργου την κυρία Rukiye. 
Θα θέλαμε να σημειώσουμε, ότι το έργο είναι σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί με την κατασκευή ενός βοτανικού κήπου για τα παιδιά του δημοτικού.
Από τον Σύλλογο Ιμβρίων

Το βράδυ της 14ης Μαϊου έφτασε στην Ίμβρο ο πρόεδρος της "Νέας Δημοκρατίας" Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος και συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. 
Ακολουθούν χαρακτηριστικά στιγμιότυπα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails