________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/29/2019

Η ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ κ. ΜΑΚΑΡΙΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ)


Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Σάββατο 29 Ιουνίου 2019, η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σίδνεϊ. 
Αρκετοί Ιεράρχες από διάφορα μέρη του κόσμου ταξίδεψαν στην Αυστραλία και παρέστησαν στην τελετή της ενθρόνισης. 
Μεταξύ αυτών ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος ως εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας, ως εκπρόσωπος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής ως εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και οι εκπρόσωποι της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Σεβ. Μητροπολίτης Σικάγου κ. Ναθαναήλ και Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μηδείας κ. Απόστολος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής. 
Τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη εκπροσώπησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας κ. Στέφανος. Να θυμίσουμε ότι ο νεοεκλεγείς Αρχιεπίσκοπος υπηρέτησε ως Επίσκοπος και Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής στην Αυτόνομη Εκκλησία της Εσθονίας. 
Εκτός των παρεπιδημούντων Αρχιερέων και Βοηθών Επισκόπων του Σεβασμιωτάτου, παρέστησαν κληρικοί της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, οι Μοναστικές Αδελφότητες και πλήθος λαού από όλα τα διαμερίσματα της πέμπτης ηπείρου. Το «παρών» έδωσε και η Πολιτική και Πολιτειακή Ηγεσία της Αυστραλίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails