________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


3/14/2009

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ



Κωνσταντινούπολη, σήμερα
Ρεπορτάζ - φωτό: Νίκος Μαγγίνας

Τα προβλήματα των Μειονοτήτων στην Τουρκία ήταν το αντικείμενο της Έκθεσης που παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ίδρυμα Οικονομικών και Κοινωνικών Μελετών Τουρκίας (TESEV).
Κεντρικοί ομιλητές ήταν οι νομικοί Κεζμπάν Χατεμί και Ντιλέκ Κουρμπάν, οι οποίες είχαν την ευθύνη της συγγραφής της έκθεσης, ο Καθηγητής και συγγραφεύς βιβλίων για το Οικουμενικό Πατριαρχείο Ελτσίν Ματζάρ, ενώ την συζήτηση συντόνιζε ο δημοσιογράφος Ετιέν Μαχτσουπιάν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κεζμπάν Χατεμί με τον σύζυγό της Χουσείν Χατεμί τιμήθηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο στην Εστία Κωνσταντινουπολιτών της Αθήνας από την Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών (ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ.) για την προσφορά τους στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Ομογένεια.
Η κεντρική ιδέα, την οποία υπογράμμισαν οι συντάκτες της έκθεσης με τίτλο: «Το πρόβλημα των Ιδρυμάτων και της ακινήτου περιουσίας των μη Μουσουλμανικών Μειονοτήτων της Τουρκίας», είναι ότι η επίλυση των Μειονοτικών προβλημάτων περνά μέσα από τον εκδημοκρατισμό της χώρας και την εδραίωση του Κράτους Δικαίου.


Ακολούθησε ενδιαφέρουσα ανοικτή συζήτηση μεταξύ των ομιλητών και των παρισταμένων. Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Μητροπολίτης Φιλαδελφείας Μελίτων, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Πόλη Β. Μπορνόβας, ξένοι διπλωμάτες, εκπρόσωποι της Ομογενείας, μεταξύ των οποίων ο Λάκης Βίγκας, Εκπρόσωπος των Μειονοτικών Ιδρυμάτων της Τουρκίας στην Συνέλευση της Γενικής Διεύθυνσης Βακουφίων στην Άγκυρα, και άλλων Μειονοτήτων, δημοσιογράφοι κ.ά.


Στην φωτό του Ν. Μαγγίνα η διακεκριμένη νομικός και φίλη της Ρωμιοσύνης Κεζμπάν Χατεμί.

2 σχόλια:

  1. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΖΕΥΓΟΣ ΧΑΤΕΜΙ ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ (ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ ) ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΚ ΠΑΡΑΔΡΟΜΗΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΚΩΝ/ΠΟΛΙΤΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σας ευχαριστώ για το σχόλιο.
    Έγινε η σχετική διόρθωση στην ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails