________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


9/15/2009

ΙΟΡΔΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ



Ρεπορτάζ - φωτό: Νικόλαος Μαγγίνας


Ιορδανοί Ορθόδοξοι Βουλευτές επισκέφθηκαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι. Τα δύο μέλη του κοινοβουλίου της Ιορδανίας Fahri Iskandar Daoud και Abdullah Zurickat, συνόδευε ο Επίτροπος του Παναγίου Τάφου στην Πόλη Αρχιμ. Νεκτάριος.

Οι βουλευτές εξέφρασαν τον σεβασμό, την αφοσίωση και την υποστήριξή τους στο θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου και στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο προσωπικά. Αναφέρθηκαν επίσης στις αγαθές σχέσεις που έχουν με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, του οποίου οι Ιορδανοί Ορθόδοξοι αποτελούν ποίμνιο.



Οι Ιορδανοί βουλευτές προσέφεραν στον Πατριάρχη, εκ μέρους του προέδρου του κοινοβουλίου της Ιορδανίας, μακέτα με αναπαράσταση των ιστορικών μνημείων της Πέτρας. Να σημειωθεί ότι στην Ιορδανία ζουν περίπου 200 χιλιάδες Ορθόδοξοι και 100 χιλιάδες περίπου Ρωμαιοκαθολικοί. Στο σύνολο 110 βουλευτών του ιορδανικού κοινοβουλίου συμμετέχουν επτά Ορθόδοξοι Βουλευτές και δύο Ρωμαιοκαθολικοί.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails