________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


2/17/2010

Ο Α' ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ


Φωτό: Νικόλαος Μαγγίνας
Την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου το απόγευμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε στην ακολουθία του Α' Κατανυκτικού Εσπερινού στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου.
Στο τέλος της ακολουθίας όλοι οι Κληρικοί της Πατριαρχικής Αυλής και οι λαϊκοί υπάλληλοι των Πατριαρχείων, καθώς και όμιλοι προσκυνητών, ασπάστηκαν το χέρι του Πατριάρχου προς εκζήτησιν συγχωρήσεως επί τη εισόδω στην Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

1 σχόλιο:

  1. αρχιμ. Ιωακείμ οικονομίκος.9 Μαρτίου 2010 στις 5:39 μ.μ.

    αν θέλει να βιώσει κανείς τις ακολουθίες της Ορθοδόξου Εκκλησίας όπως αυτές πρέπει να γίνονται, θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτεί το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο. εκεί και μόνο εκεί, μπορεί κανείς να καταλάβει και να νιώσει τι θα πεί ακολουθία, γιατί το Πατριαρχείο ως ο Θεσμός της ενότητος όλων των Ορθοδόξων,διατηρεί αιώνες απαρασάλευτο το Τυπικό της Εκκλησίας μας, κάτι πού δυστυχώς δεν γίνεται σε άλλες Εκκλησίες και κυρίως στην Ελλάδα. ευτυχώς πού υπάρχει και το Πατριαρχείο και διατηρεί την τάξη και το Τυπικό, για να μπορούμε όλοι εμείς πού πηγαίνουμε εκεί να απολαμβάνουμε τις ακολουθίες της Μητρός Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails