________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


2/04/2010

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ


φωτό: Νικόλαος Μαγγίνας

Την έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών επισκέφθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας έφτασε στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο στη μία το μεσημέρι συνοδευόμενος από τους Μητροπολίτες Περγάμου Ιωάννη, Ιταλίας Γεννάδιο και Καρπάθου Αμβρόσιος Ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος είχαν ιδιαίτερη συνομιλία σαράντα λεπτών στο γραφείο του κ. Ιερωνύμου.
Αμέσως μετά ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών καλωσορίζοντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην αίθουσα του θρόνου τού απηύθυνε την προτροπή «να νιώθετε σαν στο σπίτι σας όπως και εμείς νιώθουμε όταν ερχόμαστε στην Κωνσταντινούπολη».


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης από τη δική του πλευρά χαρακτήρισε τη συνάντηση όχι ως απλή και επιβαλλόμενη από το εκκλησιαστικό πρωτόκολλο, «αλλά μια αδελφική επίσκεψη αδελφού προς αδελφό».

Ο Αρχιεπίσκοπος δώρισε στον Οικουμενικό Πατριάρχη μια ασημένια κανδήλα, ενώ ο κ. Βαρθολομαίος προσέφερε στον κ. Ιερώνυμο ένα παραδοσιακό ασημένιο Πολίτικο αμφορέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails