________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


2/17/2010

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΒΕΒΕΚΙΟΥ



φωτό: Νικόλαος Μαγγίνας
Την Κυριακή της Τυρινής 14 Φεβρουαρίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε στην Θ. Λειτουργία που ετελέσθη στον Ι. Ναό Αγίου Χαραλάμπους της Κοινότητος Βεβεκίου στον Βόσπορο.
Κατά την Θ. Λειτουργία ο Αρχιγραμματεύς της Ι. Συνόδου Αρχιμανδρίτης Ελπιδοφόρος ανέγνωσε τον Κατηχητήριο Λόγο του Πατριάρχου επί τη εισόδω στην Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή.


Εκκλησιάσθησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Αυστρίας Μιχαήλ, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη Βασίλειος Μπορνόβας με τη σύζυγό του Μαρία, ο Νομάρχης Καβάλας Θεόδωρος Καλλιοντζής, ο Γενικός Διευθυντής τών Οικονομικών και Τεχνικών Υπηρεσιών της Εκκλησίας της Ελλάδος Αντώνιος Ζαμπέλης, επί κεφαλής ομίλου Σιφνιωτών, όμιλοι προσκυνητών από τον Σύνδεσμο επισήμων Κριτών Στίβου Θεσσαλονίκης, από την Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί και από τον Σύλλογο Μικρασιατών Ευόσμου Θεσσαλονίκης, καθώς και πολλοί ομογενείς.


Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ομίλησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Μυριοφύτου και Περιστάσεως Ειρηναίος, Επόπτης της Περιφερείας Βοσπόρου (φωτό), ο Πρόεδρος της Κοινότητος Γεώργιος Μπενλίσοϊ, ο Σεβ. Μητροπολίτης Αυστρίας Μιχαήλ (τελευταία φωτό) και ο Πατριάρχης, ο οποίος καλωσόρισε τους προσκυνητές και αναφέρθηκε στην σημερινή ζωή και δράση της Μητρός Εκκλησίας και της Ομογένειας.
Ακολούθησε δεξίωσις.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails