________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


3/16/2011

Ο πρ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ

Ρεπορτάζ - φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε ο Vicente Fox, πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας του Μεξικού, και η σύζυγός του Martha Sahagun στο Φανάρι.


Κατά την συζήτηση επισημάνθηκε η αναγκαιότητα της επικράτησης των πνευματικών αρχών και αξιών στο χώρο της πολιτικής ζωής αλλά και σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής σε όλο τον κόσμο. Κατά το εγκάρδιο κλίμα της συνάντησης έγινε αναφορά της σημαντικής επισκέψεως του Πατριάρχου Βαρθολομαίου που είχε πραγματοποιηθεί στο Μεξικό τον Φεβρουάριο του 2006. Τότε τον είχε υποδεχθεί θερμότατα ο Πρόεδρος του Μεξικού Vicente Fox και είχε παραθέσει επίσημο δείπνο στο προεδρικό μέγαρο.Πριν την αναχώρησή του από το Φανάρι ο Πρόεδρος άναψε κερί και ξεναγήθηκε στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου. Στην συνέχεια ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος παρέθεσε γεύμα στο Πρόεδρο και την σύζυγό του στο εστιατόριο Halat (Μουσείο Koç) στον Κεράτιο Κόλπο.

Ο Πρόεδρος βρίσκεται στην Πόλη στο πλαίσιο της Διεθνούς Διάσκεψης Κορυφής των Ηγετών της Αλλαγής (Leaders of Change Summit) που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, όπου και ομίλησε, όπως είχε συμμετάσχει προχθές με ομιλία του και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.


Ο Πρόεδρος είναι πιστός της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, με ανοικτούς ορίζοντες, και για το λόγο αυτό υποστηρίζει σθεναρά την προσήλωσή του στις πνευματικές αξίες που πρέπει να διέπουν την πορεία της πολιτικής ζωής, τονίζοντας ότι εάν αναφερόμαστε στον εικοστό αιώνα ως εποχή με δυναμισμό αυτό θα πρέπει να το κατακτήσουμε με την αγάπη, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να ζούμε με αρμονία και ειρήνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails