________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/27/2011

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Ρεπορτάζ - φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στην Βουλή. Υποδεχόμενος ο κ. Παπανδρέου τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας αναφέρθηκε στο δύσκολο αγώνα του Πατριαρχείου, ο οποίος αποτελεί πηγή έμπνευσης σε μια περίοδο που η Ελλάδα δίνει το δικό της αγώνα.

«Μας εμπνέει και ο δικός σας αγώνας, δύσκολος, παντοτινός. Ένας αγώνας που δεν είναι μόνο για το Οικουμενικό Πατριαρχείο αλλά για ολόκληρη της Ορθοδοξία. Ένας αγώνας για τα δίκαια της Ορθοδοξίας. Αλλά βεβαίως και ένας αγώνας που κάνετε για την συνεργασία των πολιτισμών, των λαών, όπως βεβαίως και για τη μεγάλη υπόθεση της κλιματικής αλλαγής. Μας εμπνέετε με τους δικούς σας αγώνες και τις προσπάθειες σας», είπε ο Πρωθυπουργός και συνέχισε: «Είμαστε πάντα κοντά σας. Και αυτές τις στιγμές η παρουσία σας εδώ στην Ελλάδα δίνει σε όλους μας τη δύναμη που χρειαζόμαστε να κάνουμε και εμείς ένα πολύ δύσκολο αγώνα, να φύγει η Ελλάδα από την κρίση στην οποία βρίσκεται για να μπορέσει να ευημερήσει ο Ελληνικός λαός».



Απαντώντας ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για τη θερμή υποδοχή που επεφύλαξε στον ίδιο και την συνοδεία του, τους Μητροπολίτες Περγάμου Ιωάννη και Ίμβρου και Τενέδου Κύριλλο.


«Ήρθαμε μαζί με τους εν Χριστώ αδελφούς για τους Special Olympics εδώ αλλά όχι μόνο. Ήταν μια ευκαιρία να επικοινωνήσουμε και πάλι με την προσφιλή εξοχότητά σας και τον ελληνικό λαό ευρύτερα, με τους καλούς συνεργάτες σας και να φέρουμε την ευλογία και την στοργή της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως προς τον Ελληνικό λαό, ο οποίος όπως είπατε ήδη διέρχεται δύσκολες ημέρες. Η ευχή και η προσευχή μας είναι κοντά σας. Είπα και χθες στο Δημαρχείο του Αμαρουσίου ότι περάσαμε ως Γένος δυσκολότερες ημέρες κάτω από δυσκολότερες συνθήκες και όμως ανταπεξήλθαμε, τα βγάλαμε πέρα. Εύχομαι και αυτή την φορά ο Ελληνικός λαός με εθνική ομοψυχία κάτω από την ηγεσία της Κυβερνήσεως του, υπό την Προεδρία της Εξοχότητός σας, να μπορέσει - όπως λέμε στην λαϊκή γλώσσα - να περάσει το ποτάμι. Εμείς θα είμαστε πάντοτε κοντά σας με την προσευχή μας» είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης και συνέχισε: «Και από την άλλη πλευρά εμείς ευχαριστούμε ως Οικουμενικό Πατριαρχείο την Ελληνική Κυβέρνηση για τη διαρκή μέριμνα και στοργή της για τα προβλήματα του Πατριαρχείου, για τα προβλήματα της εν Τουρκίας Ομογενείας, για την εκπλήρωση της Οικουμενικής αποστολής του Πατριαρχείου μας προς πάσα κατεύθυνση. Και στο θέμα των διαθρησκειακών διαλόγων και στο θέμα των περιβαλλοντικών προσπαθειών μας αισθανόμεθα ότι έχουμε πάντοτε την υποστήριξη και την βοήθειά σας και είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτό».




Παρόντες στη συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Πρωθυπουργό ήταν και ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης και η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails