________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/28/2011

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ


φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας

Χθες βράδυ, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος επισκέφθηκε το Επισκοπείο της Ι. Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού.

Τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο υποδέχθηκαν ο Μητροπολίτης Κηφισίας Κύριλλος, ο Δήμαρχος Κηφισιάς Νικόλαος Χιωτάκης με αντιπροσωπεία των Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, κληρικοί της Μητροπόλεως και πολύς κόσμος.

Ο Πατριάρχης προσκύνησε στο παρεκκλήσι του Επισκοπείου, που τιμάται στο όνομα του Προφήτου Ηλιού, και εν συνεχεία εις ανάμνησιν της επισκέψεώς του, φύτεψε ένα δένδρο ελιάς στο προαύλιο του Επισκοπείου.

Ο Μητροπολίτης Κύριλλος καλωσόρισε τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως, τον ξενάγησε στους χώρους του Επισκοπείου και παρουσίασε σε Αυτόν τους υπαλλήλους της Μητροπόλεως. Ακολούθησε ανταλλαγή δώρων.


Νωρίτερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέφθηκε το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας όπου πραγματοποιήθηκε εορτασμός για τα 10 χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Γαία και για το Διεθνές Έτος Δασών που είναι το 2011.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη υποδέχθηκε στην είσοδο του Μουσείου η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Νίκη Γουλανδρή και αμέσως μετά στο προαύλιο του Μουσείου, πραγματοποιήθηκε συναυλία της Καμεράτα, Ορχήστρας Φίλων της Μουσικής, που ερμήνευσε τις Τέσσερις εποχές του Βιβάλντι.

Η Νίκη Γουλανδρή προσφωνώντας τον Πατριάρχη υπογράμμισε την σημασία του ρόλου του στο ζήτημα του περιβάλλοντος και τον ευχαρίστησε θερμά για τις ενέργειες που κάνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails