________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


7/28/2011

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΟ ΑΓΙΑΣΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΟ ΝΙΧΩΡΙ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ


Ρεπορτάζ - φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας


Στο Αγίασμα της Αγίας Παρασκευής στο Νιχώρι του Βοσπόρου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ανήμερα της μνήμης της Αγίας το απόγευμα, χοροστάτησε στην Ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνα προς την Αγία.
Πολύς κόσμος έσπευσε στο Αγίασμα για να τιμήσει την Οσιομάρτυρα και να πάρει την ευχή του Πατριάρχου.Μάλιστα ένα ζευγάρι νεονύμφων έσπευσε να λάβει την Πατριαρχική ευχή και ευλογία.
Ο γάμος τελέστηκε στο ιστορικό προάστιο των Θεραπείων του Βοσπόρου, στον Ναό της Αγίας Παρασκευής. Ο γαμπρός ονομάζεται Νικόλαος Αμπαζής απο τη Χίο και η νύφη Παμάρια Ρεκαϊτη απο τη Σαντορίνη. Ήταν τάμα και επιθυμία τους ο γάμος να γίνει στην Πόλη στον Ναό της Αγίας Παρασκευής, ανήμερα της μνήμης της, οπότε μετά τον γάμο που τελέστηκε το απόγευμα, οι νεόνυμφοι μετέβησαν στο γειτονικό Νεοχώρι, στο Αγίασμα της Αγίας Παρασκευής το οποίο πανηγύριζε.
Ο Πατριάρχης ευχήθηκε εγκαρδίως στους νεονύμφους, όπως και σε όλους τους προσκυνητές.Ο Πατριάρχης συνομίλησε ιδιαιτέρως και με την αιωνόβια Ρωμιά κ. Βιολέτα Φίτση. Γι' αυτή την θαλερή Ρωμιά του Νιχωριού δείτε μια προ διετίας ανάρτηση στην Ιδιωτική Οδό:
Μια Ρωμιά στο παραθύρι.

Παρόντες στον εορτασμό, ο Μητροπολίτης Μυριοφύτου και Περιστάσεως Ειρηναίος, Αρχιερατικώς Προϊστάμενος της Περιφερείας του Βοσπόρου, ο Πρόεδρος της Κοινότητας της Παναγίας της Κουμαριώτισσας Νεοχωρίου Παντελεήμων Βίγκας, Άρχων Χαρτοφύλακας της Μ.τ.Χ.Ε. και ο Τούρκος μουχτάρης της περιοχής.


1 σχόλιο:

  1. Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι. Μ. Κίτρους. Κατερίνη.29 Ιουλίου 2011 στις 4:38 μ.μ.

    Ο Πατριάρχης μας κύριος Βαρθολομαίος, για μιά φορά ακόμα έδειξε το πόσο τιμά και σέβεται τους Ναούς, τα Προσκυνήματα και τα Αγιάσματα της Πόλης. Παρά το βαρύ καθημερινό του πρόγραμμα, δεν παραλείπει να επισκέπτεται τα εορτάζοντα αγιάσματα της Πόλης. Έτσι άνήμερα της Αγίας Παρασκευής, μετά την πρωϊνή χοροστασία του στον Ιερό της Αγίας στο Πικρίδιο, το απόγευμα επισκέφτηκε και το αγιάσμα της Αγίας στο Νιχώρι του Βοσπόρου, για να χοροστατήσει και να ευλογήσει τους Έλληνες - Ρωμηούς της περιοχής, κατά την διάρκεια της παρακλήσεως προς την Αγία Παρασκευή. Ο Θεός, με τις πρεσβείες της Αγίας Παρασκευής, να ευλογεί τον Πατριάρχη μας, για να συνεχίζει αυτές τις όμορφες παραδόσεις της Εκκλησίας και του Γένους μας, καθώς και τους συνεργάτες του, όπως τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μυριοφύτου και Περιστάσεως κύριο Ειρηναίο, Αρχιερατικώς Προϊστάμενο της περιοχής του Βοσπόρου, τον κύριο Παντελή Βίγκα τον οποίο εύχομαι χρόνια πολλά για την εορτή του, και όλους τους Ρωμηούς. Χρόνια πολλά και ευλογημένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails