________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


1/21/2015

ΤΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΣΗΛΥΒΡΙΑΣ ΜΑΞΙΜΟΥ (ΦΩΤΟ)


φωτορεπορτάζ: Απόστολος Ντόβας
Τα ονομαστήριά του εόρτασε σήμερα, 21 Ιανουαρίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σηλυβρίας Μάξιμος, επί τη μνήμη του Αγίου Μαξίμου του Ομολογητού.
Ο Μητροπολίτης Σηλυβρίας τέλεσε την Θ. Λειτουργία στον ιστορικό Ναό του Αγίου Δημητρίου της Κοινότητος Ταταούλων.
Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας, σεπτή εντολή της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, ο Μητροπολίτης Μάξιμος διάβασε τρισάγιο στη μνήμη του αοιδίμου Πατριάρχου Μαξίμου Ε' και των μακαριστών Μητροπολιτών (που έφεραν το όνομα Μάξιμος): Λαοδικείας, Σάρδεων, Σταυρουπόλεως και Σερρών. 

3 σχόλια:

 1. Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι. Μ. Κίτρους.22 Ιανουαρίου 2015 - 11:17 π.μ.

  Έτη πολλά και ευλογημένα στον άξιο και νέο Μητροπολίτη Σηλυβρίας Μάξιμο, ο οποίος με την χάρη του Θεού και την τιμία ψήφο των Μελών της Αγίας και Ιερά Συνόδου του Σεπτού Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, έχει αναλάβει την διαποίμανση και την διαφύλαξη της ιστορικής και παλαιφάτου Ιερά Μητροπόλεως Σηλυβρίας της Ανατολικής Θράκης, της πατρίδος του συγχρόνου Αγίου της Εκκλησίας και του αιώνος μας, Αγίου Νεκταρίου. Η ποιμαντορία του φάνηκε από την πρώτη στιγμή της εκλογής και της χειροτονίας του, αφού επισκέφτηκε την Σηλυβρία, ενώ ετέλεσε και την Θεία Λειτουργία σε αυτήν κατά την ημέρα της μνήμης του Αγίου Νεκταρίου. Με τέτοιους νέους και δραστηρίους Αρχιερείς, η Μεγάλη Εκκλησία με Ηγούμενο και μπροστάρη τον Πατριάρχη μας κύριο Βαρθολομαίο και τους Αγίους Αρχιερείς, πορεύεται τον δρόμο της, σκορπώντας σε όλο τον κόσμο τα πλούσια νάματα της Ορθοδόξου Πίστεώς μας, αλλά και των ιδανικών και αξιών του Γένους μας. Πολλά και ευλογημένα τα έτη και η ποιμαντορία σας Άγιε Σηλυβρίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πάμπολλα και ευφρόσυνα τα έτη του Σεβασμιωτάτου, με τον οποίο είμασταν συνσπουδαστές στην ΑΕΣΑ 1986-1989

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Έτη πολλά και ευλογημένα. Ο Κύριος να ενδυναμώνει το έργο Σας Σεβασμιώτατε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails