________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


1/08/2015

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟ ΟΣΛΟ ΤΗΣ ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ ΠΡΟΕΞΑΡΧΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΣΟΥΗΔΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΣΚΑΝΔΙΝΑΥΪΑΣ ΚΛΕΟΠΑ (ΦΩΤΟ)


Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας πραγματοποίησε τη δεύτερη επίσκεψή του στην Ελληνορθόδοξη Κοινότητα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο ΄Οσλο, μετά την ενθρόνισή του στις 14 Ιουνίου 2014. 
Οι εορταστικές εκδηλώσεις άρχισαν το Σάββατο 3 Ιανουαρίου με συναυλία στην αίθουσα της Κοινότητας με την Ελληνίδα μέτζο σοπράνο κ. Νικόλ Κονστάντε και τον Νορβηγό πιανίστα κ. Όιβιντ Ντένσταντ. Στη συναυλία ερμηνεύτηκαν χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα τραγούδια από την Ελλάδα, την Ευρώπη και την Αμερική, καθώς και παραδοσιακά κάλαντα από το Βυζάντιο και τη Σμύρνη. 
Την Κυριακή 4 Ιανουαρίου, της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης κ. Κλεόπας. Της λατρευτικής συνάξεως συμμετείχαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Σιλουανός Καλαντζής και οι Αιδεσιμολογιώτατοι Πρεσβύτεροι κ. Olav Lerseth και κ. Christoforos Schuff. Στο τέλος της Θεία Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την ακολουθία του αγιασμού των υδάτων και ευλόγησε τους πιστούς. ΄
Ηταν η πρώτη φορά που τελέστηκε ο Μέγας Αγιασμός των Θεοφανείων στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο ΄Οσλο, γι’ αυτό και το εκκλησίασμα παρακολούθησε την τελετή με μεγάλη συγκίνηση. 
Ακολούθησε η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιττας στην κοινοτκή αίθουσα στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές του Ελληνικού Σχολείου του ΄Οσλο τραγουδώντας πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και τραγούδια. Η κοπή της βασιλόπιττας διοργανώθηκε από κοινού από όλους τους ελληνικούς φορείς του ΄Οσλο: την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα Νορβηγίας, το Ελληνικό Σχολείο του ΄Οσλο, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Ελληνοπαίδων Νορβηγίας και το Σύλλογο Ελλήνων Νορβηγίας. Στη συνέχεια ακολούθησε πρωτοχρονιάτικο γεύμα σε όμορφη εορταστική ατμόσφαιρα με τη συνοδεία ζωντανής ελληνικής παραδοσιακής μουσικής. 
Στις εκδηλώσεις παρέστησαν η εξοχωτάτη κ. Αικατερίνη Λούπα, Πρέσβυς της Ελλάδας στη Νορβηγία, το προσωπικό της Πρεσβείας, οι πρόεδροι και τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των Ελληνικών Κοινοτήτων και Συλλόγων του ΄Οσλο, καθώς και Ορθόδοξοι καθηγητές του Πανεπιστημίου του ΄Οσλο. 
Το δέλτιο τύπου και οι φωτογραφίες προσεφέρθησαν απο την κ. Κυριακή Παπαδοπούλου - Σάμουελσεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails