________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


1/12/2015

ΟΙ ΙΕΡΟΨΑΛΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ


Νικολάου Μαγγίνα 
Τους διακόνους των Πολίτικων Αναλογίων προσκάλεσε στο Φανάρι ο Μαρτυρικός Διάκονος και πρωτοφύλαξ των παραδόσεων και των αξιών του Γένους μας Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. 
Με την ευκαιρία των εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου το Σάββατο 3 Ιανουαρίου ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος προσκάλεσε να παρακαθίσουν στην τράπεζα μαζί του οι ιεροψάλτες της Πόλης θέλοντας να τους εκφράσει την πατρική αγάπη και στοργή καθώς και την ολόθυμη στήριξή του στο έργο που επιτελούν στα Αναλόγια των Ναών της Βασιλεύουσας και των παρακειμένων Ιερών Μητροπόλεων. 
Μετά το γεύμα, στο οποίο παρέστη και ο Μητροπολίτης Σηλυβρίας Μάξιμος και ο Μ. Αρχιδιάκονος Ανδρέας, στην Αίθουσα του Θρόνου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μουσικοφίλων Νίκος Σαηδάμ προσφωνώντας υιϊκώς τον Οικουμενικό Πατριάρχη εξέφρασε την ευγνωμοσύνη όλων των συναδέλφων του για την ποικίλη στήριξη που τους παρέχει ο Πατριάρχης αλλά και για το ότι αποτελεί πηγή έμπνευσης και συνέχισης του ιδιαίτερου ρόλου που καλούνται να διαδραματίσουν στα εκκλησιαστικά πράγματα της Πόλεως από των Αναλογίων τους. 
Απευθυνόμενος ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος προς τους ιεροψάλτες, τους συνεχάρη για την προθυμία με την οποία κοπιάζουν στο καθήκον που τους ανατέθηκε από την Εκκλησία και τους παρότρυνε πατρικώς να συνεχίζουν να προσφέρουν τους εαυτούς τους στη διακονία που ανέλαβαν έχοντας πάντοτε υπ όψιν ότι πρέπει να διαφυλαχτεί ως κόρη οφθαλμού η παράδοση που κληρονομήσαμε από τους προγενομένους και ότι είναι αναγκαίο να διαφυλάσσουν την ενότητα μεταξύ των, τελούντες υπό την καθοδήγηση του υπευθύνου των ζητημάτων τους Μ. Αρχιδιακόνου Ανδρέου στον οποίον ευχήθηκε να ανταπεξέλθει και σ’ αυτό το καθήκον του. 
Συνεχάρη επίσης τον από Μεγάλου Αρχιδιακόνου Μητροπολίτη Σηλυβρίας Μάξιμο για τους πολλούς κόπους που κατέβαλε στην περίοδο της Αρχιδιακονίας του για την οργάνωση και ανόρθωση των ιεροψαλτικών πραγμάτων της Πόλεως καθώς και για την πιστή προσήλωση του στις πατρώες Πολίτικες μουσικές παραδόσεις. 
Στο τέλος οι ιεροψάλτες έψαλαν τον Πολυχρονισμό του Οικουμενικού Πατριάρχου και εκείνος τους διένειμε την Επετηρίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου για το νέο έτος 2015 μαζί με τις ευχές του για μια καλή και ευλογημένη χρονιά.
Απογευματινή Κωνσταντινουπόλεως (12-1-2015)

1 σχόλιο:

  1. Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι. Μ. Κίτρους.13 Ιανουαρίου 2015 - 11:07 π.μ.

    Μία όμορφη συνήθεια και ένα παλαιό έθος αναβιώνει κάθε χρόνιο στο Ιερό Κέντρο της Ορθοδοξίας μας, το Σεπτό και Μαρτυρικό Οικουμενικό μας Πατριαρχείο. Οι ιεροψάλτες των Ναών της Πόλεως να συναντιούνται κατά τις άγιες ημέρες του Αγίου Δωδεκαημέρου με την Κορυφή της Ορθοδοξίας μας και Ύπατο του Γένους μας, τον Πατριάρχη μας κύριο Βαρθολομαίο, αλλά και τον Μέγα Αρχιδιάκονο και υπεύθυνο για τον συντονισμό όλου του έργου τους. ΟΙ ιεροψάλτες της Πόλεως, αυτοί οι αφανείς ήρωες της Εκκλησίας, δαπανώνται καθημερινά για την εύρυθμη λειτουργία των Εκκλησιών της Πόλεως, για την αρίστη τέλεση των ιερών ακολουθιών, αλλά και για την διατήρηση του Πατριαρχικού ύφους, και για την συνέχιση της παραδόσεως των παλαιών και μεγάλων ιεροψαλτών της Ρωμηοσύνης και της Εκκλησίας. Ο Θεός να τους ευλογεί και να τους δίνει δύναμη και κουράγιο, για να συνεχίζουν με τις ευχές και τις ευλογίες του Πατριάρχου μας, των Αγίων Αρχιερέων, του Ιερού Κλήρου και όλης της Ρωμηοσύνης το υψηλό και θεάρεστο έργο τους. Καλή χρονιά σε όλους τους ιεροψάλτες της Πόλεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails