________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


1/12/2015

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΧΑΛΚΗΣ (ΦΩΤΟ)


Το Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015, υπεγράφη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ της Βουλής των Ελλήνων και της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης Κωνσταντινουπόλεως. 
Το Σύμφωνο υπέγραψαν εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων ο Γενικός Γραμματέας της Αθανάσιος Παπαϊωάννου και εκ μέρους της Ιεράς Μονής Χάλκης ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων Απόστολος, Πρόεδρος της Εφορείας της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης. 
Με το Σύμφωνο αυτό εγκαινιάζεται η συνεργασία μεταξύ της Βουλής των Ελλήνων και της Ιεράς Μονής, η οποία προβλέπει την παροχή τεχνογνωσίας μέσω ειδικών εμπειρογνωμόνων από τη Βιβλιοθήκη της Βουλής με άμεσο στόχο την καταλογογράφηση των ανεκτίμητων τόμων της Βιβλιοθήκης της Ιεράς Μονής και απώτερο στόχο τη διατήρηση και διάσωση του πνευματικού πλούτου, που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή της Χάλκης. 
"Η Βουλή των Ελλήνων και η Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος Χάλκης θα συνεργαστούν προκειμένου να εκσυγχρονιστεί η Βιβλιοθήκη της Ιεράς Μονής Χάλκης και να επιτευχθεί η κατά το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση των θησαυρών της" επισημαίνεται στο υπογραφέν κείμενο. Μετά την υπογραφή του μνημονίου, ο Γενικός Γραμματέας κ. Παπαϊωάννου σημείωσε ότι η Βουλή των Ελλήνων θα σταθεί σύσσωμη αρωγός στο έργο, ανεξαρτήτως πολιτικών κομμάτων.
Την Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου 2015, ο κ. Παπαϊωάννου επικεφαλής αντιπροσωπείας της Βουλής επισκέφθηκε την Ιερά Μονή της Χάλκης, όπου στεγάζεται η Θεολογική Σχολή της Χάλκης και ξεναγήθηκε στους χώρους της από τον Σεβ. Μητροπολίτη Προύσσης και Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Ελπιδοφόρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails