________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


12/03/2011

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

Του Νικολάου Μαγγίνα
Οι σχέσεις της Ουγγρικής Πολιτείας με το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι άριστες, διαβεβαίωσε τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας ο υφυπουργός Θρησκευμάτων και Μειονοτικών Υποθέσεων της Ουγγαρίας, ο οποίος επισκέφθηκε την έδρα της Πρωτόθρονης Εκκλησίας, στο Φανάρι. 
Ο κ. Laszlo Szaszfalvi είχε συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και συζήτησαν τις αλλαγές που προωθούνται στο νέο Σύνταγμα της Ουγγαρίας και με τις οποίες θα καλλιεργηθούν ακόμα στενότεροι δεσμοί συνεργασίας με τις θρησκευτικές κοινότητες. Γεγονός που αναμένεται να ενισχύσει την κοινωνική προσφορά σε διαφόρους τομείς.
Κατά τη διάρκεια της ωριαίας συναντήσεως που είχε ο Ούγγρος υφυπουργός με τον Πατριάρχη του Γένους, παρέστησαν ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ, ο πρωτοπρεσβύτερος Ιωσήφ Καλότα, που διακονεί στη Βουδαπέστη, ο Πρόξενος της Ουγγαρίας στην Πόλη και συνεργάτες του υφυπουργού.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε και η θλιβερή υπόθεση της τύχης του Ναού της Ελληνικής Κοινότητας της Βουδαπέστης, ο οποίος από την εποχή του Στάλιν πέρασε στον έλεγχο της Ρωσικής Εκκλησίας.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε την εμπιστοσύνη του για τη διάθεση της Ουγγρικής Πολιτείας να δοθεί η πρέπουσα λύση και να αποκατασταθεί μια μεγάλη αδικία που έγινε σε βάρος του Οικουμενικού Θρόνου.
Σημειώνεται πως κατά τη συζήτηση που είχαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης με τον Ούγγρο υφυπουργό αναφέρθηκαν στην πρόωρη κοίμηση του Μητροπολίτη Αυστρίας κυρού Μιχαήλ ενώ ο κ.Szaszfalvi διαβεβαίωσε ότι ο νέος Μητροπολίτης Αρσένιος θα τύχει θερμής υποδοχής και τιμών από την Κυβέρνησή του. Όπως είπε η Ουγγρική Κυβέρνηση προσβλέπει στην αγαστή συνεργασία μεταξύ των δύο θεσμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails