________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


12/20/2011

ΚΟΥΡΑ ΜΕΓΑΛΟΣΧΗΜΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ ΤΗΣ Ι. ΜΟΝΗΣ ΤΑΤΑΡΝΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟ ΝΑΟ

Ρεπορτάζ-φωτογραφίες του Νικολάου Μαγγίνα
Ένα ακόμη γεγονός ιδιαίτερης πνευματικής σημασίας καταγράφηκε στη ζωή του Μεγάλου Μοναστηρίου του Φαναρίου.
Το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, στις 16 Δεκεμβρίου, στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, τελέστηκε η κουρά σε μεγαλόσχημο Μοναχό του Σταύρου Ηλιόπουλου στον οποίον δόθηκε το όνομα Γερμανός.
Ο Σταύρος Ηλιόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα και παρέμεινε περισσότερο από μία δεκαετία ως δόκιμος Μοναχός στην Σταυροπηγιακή Μονή Παναγίας Τατάρνης Ευρυτανίας της οποίας πλέον τυγχάνει κανονικός αδελφός.
Την κουρά τέλεσε, μετά από άδεια και προτροπή του Πατριάρχου Βαρθολομαίου, ο Μητροπολίτης Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανος ενώ στην Ακολουθία συμμετείχαν οι Μέγας Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας και Μέγας Εκκλησιάρχης Βενιαμίν και οι διάκονοι Τριτεύων Θεόδωρος και Νήφων.
Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος παρέστη στην μακροσκελή αυτή Ακολουθία συμπροσευχόμενος από το Ιερό Βήμα. Ήταν παρόντες ο γέροντας του νεοκαρέντος Μοναχού Γερμανού Αρχιμ. Δοσίθεος, Ηγούμενος της Ι. Μ. Παναγίας Τατάρνης, η μητέρα του νέου Μοναχού και πιστοί από την Ελλάδα οι οποίοι ήλθαν στην Πόλη για να συμμετέχουν σε αυτήν την όντως κατανυκτική Ακολουθία της κουράς σε μεγαλόσχημο.
Στο τέλος ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχήθηκε στον Μοναχό Γερμανό να ευαρεστήσει τον Θεό και τους ανθρώπους. Ανάλογες ευχές δέχτηκε και από όλους τους παρισταμένους.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μητροπολίτης Καρπενησίου Νικόλαος στα κανονικά εδάφη του οποίου βρίσκεται η Ιερά Μονή Τατάρνης ευχαρίστως δέχτηκε και ενέκρινε να τελεστεί η κουρά του Μοναχού Γερμανού στην Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία.

1 σχόλιο:

  1. Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι. Μ. Κίτρους. Κατερίνη.20 Δεκεμβρίου 2011 στις 11:48 μ.μ.

    Άξιος ο νέος Μοναχός. άξιος και ο Γέροντάς του. Άξιος και ο Άγιος Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανος, καλός και αγαπητός φίλος. Ο νέος μοναχός θα πρέπει να είναι υπερήφανος πού η κουρά του έγινε στο Μεγάλο Μοναστήρι, στο πρώτο Μοναστήρι, στην Αυλή της Μητρός Μεγάλης Εκκλησίας. Καλή δυναμη, και να ευαρεστήσει στον Θεό, στον Πατριάρχη μας, στον Γέροντά του και στους ανθρώπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails