________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


5/25/2012

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΔΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ


Ρεπορτάζ-φωτογραφίες Νικολάου Μαγγίνα 

Θέματα θρησκευτικής ελευθερίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου με την Αμερικανίδα Βουλευτή Carolyn Maloney, η οποία επισκέφθηκε το Ιερό Κέντρο της Ορθοδοξίας το απόγευμα της Πέμπτης. Η συνάντηση διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα ενώ η Βουλευτής έδειξε, όπως το πράττει πάντοτε, ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ζητήματα που απασχολούν τη ζωή του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ομογένειας της Πόλης. 


Θέλησε να ενημερωθεί για την πορεία της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης για την οποία εξέφρασε την επιθυμία της να την επισκεφθεί σε επόμενη επίσκεψή της. Διαβεβαίωσε τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο ότι θα συνεχίσει, ως μέλος του Κογκρέσσου της Αμερικής, να παρακολουθεί τα προβλήματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και να συμβάλλει στην επίλυσή τους. Ο Πατριάρχης δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι έχουν γίνει ήδη ορισμένα θετικά βήματα από την Κυβέρνηση Erdoğan και αναμένονται ακόμη περισσότερα να υλοποιηθούν, ενώ ευχαρίστησε την Αμερικανίδα πολιτικό και στο πρόσωπό της τις πολιτικές Αρχές των Η.Π.Α. για το αμέριστο ενδιαφέρον τους. 


Την Βουλευτή Maloney συνόδευαν υπηρεσιακοί παράγοντες από το Γενικό Προξενείο των Η.Π.Α. στην Πόλη, ενώ στη συνάντηση παρέστη και ο π. Ιωάννης Χρυσαυγής, Αρχιδιάκονος του Οικουμενικού Θρόνου.
Η κ. Maloney προσκύνησε στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, όπου ξεναγήθηκε από τον Πατριαρχικό  Διάκονο Νήφωνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails