________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


8/21/2012

ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΙΜΒΡΟ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ


Ίμβρος, των Νίκου Μαγγίνα και Νίκου Παπαχρήστου 
Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στον συντοπίτη τους Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο δεκάδες Ίμβριοι που είχαν συγκεντρωθεί και ανέμεναν από νωρίς το μεσημέρι στο λιμάνι της γενέτειρας του Παναγιωτάτου, νήσου Ίμβρου. «Καλώς σας βρήκα», είπε ο Πατριάρχης προς τους συμπατριώτες του Ιμβρίους αλλά και τους προσκυνητές από την Ελλάδα που έσπευσαν να λάβουν την ευχή του αλλά και την ευχή του Αρχιεπισκόπου. Με θέρμη τους υποδέχθηκε πρώτος οι επιχώριος Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου Κύριλλος καθώς και ο Ίμβριος Μητροπολίτης Μύρων Χρυσόστομος.


Ακολούθως, ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, ο οποίος συνοδεύεται από τον Επίσκοπο Διαυλείας Γαβριήλ, Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον Αρχιμανδρίτη Μάξιμο Παπαγιάννη, Πρωτοσύγκελλο της Ι. Αρχιεπισκοπής, τον Πρωτοπρεσβ. Αδαμάντιο Αυγουστίδη και τον Διάκονο Επιφάνιο Αρβανίτη, προσκύνησαν στον Μητροπολιτικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Πρωτεύουσα της νήσου, Παναγία. 
Αμέσως μετά ο πάντοτε φιλόξενος Μητροπολίτης Ίμβρου υποδέχθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Αρχιεπίσκοπο στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Ίμβρου και Τενέδου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails