________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


8/06/2012

Ο διαπρεπής Καθηγητής Κ. Δασκαλάκης στο Φανάρι


Ρεπορτάζ-φωτό: Νικόλαος Μαγγίνας 
Τον βραβευμένο νέο στην ηλικία Έλληνα καθηγητή των επιστημών των υπολογιστών Κωνσταντίνο Δασκαλάκη δέχθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο Φανάρι. 
Κατά τη συνάντηση με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο του εξήγησε την έρευνα που παρουσίασε στο συνέδριο και η οποία αφορά στην μεγιστοποίηση των ευκαιριών στην διαδικασία της δημοπρασίας . Ο διακεκριμένος Καθηγητής έχει βραβευθεί για την έρευνα που πραγματοποίησε γύρω από τις ατέλειες και τα αδιέξοδα της θεωρίας του John Nash, θεωρία πάνω στην οποία στηρίζεται η λειτουργία της σύγχρονης οικονομίας της αγοράς και ιδιαίτερα της θεωρίας της ισορροπίας που πετυχαίνει το χρηματιστήριο. Ο Καθηγητής εξήγησε στον Πατριάρχη ότι η έρευνα του επιχειρεί να γεφυρώσει τις κοινωνικές επιστήμες με τα μαθηματικά που χρειάζονται για την κατανόηση της σύγχρονης τεχνολογίας του διαδυκτίου. Το διαδίκτυο δίνει στην καθημερινότητα μια άλλη διάσταση που μας επιτρέπει να συμμετέχουμε στο κοινωνικό γίγνεσθαι με μεγαλύτερη ισότητα ευκαιριών και ισότητα δικαιωμάτων . «Από την έρευνα μας προσπαθούμε να ενισχύσουμε την πλευρά του διαδικτύου που σήμερα δεν είναι ακόμα εύκολα προσιτή σε όλους τους πολίτες, προσπαθούμε να δώσουμε τα εργαλεία που θα επιτρέπουν να διεκδικήσουμε τις δυνατότητες αυτές του διαδικτύου» είπε ο νεαρός επιστήμονας στον Πατριάρχη. 
Ο Καθηγητής του ΜΙΤ Δασκαλάκης βρέθηκε στην Κωσντανινούπολη για το συνέδριο της Εταιρείας Θεωρίας των Παιχνιδιών ( game theory society conference) που οργανώθηκε φέτος στους χώρους του Πανεπιστημίου Bilgi. Στο συνέδριο στο οποίο συμμετείχαν πολλοί σημαντικοί επιστήμονες μεταξύ των οποίων οι βραβευμένοι με NOBEL, Jonh Nash, Eric Maskin, Roger Myerson, Reinhard Selten και Bermhard von Stengel μίλησε και ο νεαρός Καθηγητής Δασκαλάκης. 
Η θεωρία των παιχνιδιών μελετά την στρατηγική αλληλεπίδραση μεταξύ ανταγωνιστικών συστημάτων. Ήδη έχει μια ιστορία 50 χρόνων και έχει επηρεάσει με επαναστατικό τρόπο τα οικονομικά και επεκτείνεται και σε άλλους τομείς, όπως την διοίκηση και την πολιτική. Η Εταιρεία της Θεωρίας των Παιχνιδιών δημιουργήθηκε το 1999 για να ενθαρρύνει την έρευνα, τη διδασκαλία και την διάδοση της θεωρίας των παιγνιδιών. Κάθε τέσσερα χρόνια η εταιρία συγκαλεί το Παγκόσμιο Συνέδριο της. Το πρώτο έγινε στο Μπίλμπαο στην Ισπανία, το δεύτερο στην Μασσαλία της Γαλλλίας, το τρίτο το Σικάγο των ΗΠΑ στο χώρο του Northwestern University και το τέταρτο οργανώθηκε στο χώρο του πανεπιστημίου Bilgi στην Πόλη. Εκπρόσωποι του επιστημονικού κόσμου, η ηγεσία του Χρηματιστηρίου, ο υπουργός Ευρωπαϊκών υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγίς, και η δημαρχία της Κωνσταντινούπολης, υποδέχθηκαν το συνέδριο και τις πολλές κοινωνικές εκδηλώσεις του με το σύνθημα «Η Πόλη υποδέχεται τα υπέροχα μυαλά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails