________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


9/19/2013

ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΥΡΙΟ Η ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΝΕΟΦΥΤΟΥ ΣΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Αρχίζει από αύριο, 20 Σεπτεμβρίου, η επίσημη ειρηνική επίσκεψη του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Βουλγαρίας Νεοφύτου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. 
Ο Μητροπολίτης Σόφιας και Πατριάρχης πάσης Βουλγαρίας Νεόφυτος θα φθάσει στην Κωνσταντινούπολη, συνοδευόμενος από ιεράρχες και μέλη της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, το πρωί της Παρασκευής και στις 12 το μεσημέρι θα προστή Δοξολογίας, επί τη αφίξει του, στο Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι. Αμέσως μετά θα γίνει δεκτός στην Αίθουσα του Θρόνου από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και την περί Αυτόν Ιεραρχία, όπου θα ανταλλαγούν οι καθιερωμένες, σε αυτές τις περιπτώσεις, προσφωνήσεις. 
Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στον Πατριαρχικό Ναό θα τελεσθεί Πατριαρχικό Συλλείτουργο, με τη συμμετοχή ιεραρχών και από τις δύο Εκκλησίες. Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας θα γίνει ανταλλαγή επίσημων προσφωνήσεων και αναμνηστικών δώρων μεταξύ των δύο Προκαθημένων. 
Το απόγευμα της Κυριακής οι δύο Προκαθήμενοι θα επισκεφθούν την Θεολογική Σχολή της Χάλκης και θα παρακολουθήσουν συναυλία με έλληνες και τούρκους μουσικούς, που διοργανώνεται από την Σχολή. 
Στο πλαίσιο της επισκέψεως του νέου Πατριάρχου Βουλγαρίας θα πραγματοποιηθούν συνομιλίες μεταξύ των δύο Εκκλησιών, κατά τις οποίες θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στην ενότητα της Ορθοδοξίας, τις προετοιμασίες για τη σύγκληση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας και θέματα που άπτονται των διμερών σχέσεων μεταξύ του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Πατριαρχείου Βουλγαρίας. 
Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Πατριάρχου Νεοφύτου περιλαμβάνει επίσης συνάντηση με την Βουλγαρική Ορθόδοξη Κοινότητα της Πόλης και συνάντηση με τον Βούλγαρο Πρόξενο στην Κωνσταντινούπολη. 
Η επίσκεψη του Πατριάρχου Βουλγαρίας στην Πόλη ολοκληρώνεται την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, οπότε και επιστρέφει στην έδρα του. 
Ο νέος Πατριάρχης Βουλγαρίας Νεόφυτος επισκεπτόταν συχνά το Φανάρι ως Μητροπολίτης Ρούσσης και το 2008 είχε προστή της πανηγύρεως του Αγίου Στεφάνου στον ομώνυμο Ναό της Βουλγαρικής παροικίας στην Πόλη που βρίσκεται στο Φανάρι, πολύ κοντά στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails