________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


12/09/2014

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΟΥ ΜΕΤΟΧΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟ ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ


Ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου, Μετόχιο της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, εις το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης πανηγύρισε λαμπρά την μνήμη του Αγίου Νικολάου, Επισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού. 
Εις τον Πανηγυρικό Εσπερινό, την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, προέστη ο Καθηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιερόθεος Ζαχαρής, με την συμμετοχή των Πανοσιολ. Αρχιμανδριτών π. Ιακώβου Κουτσάκη και π. Ιεροθέου Μαρκοπούλου, του εφημερίου του Μετοχιακού Ναού Ιερομονάχου π. Μελετίου Μπουγά, των Πρωτοπρεσβυτέρων π. Γερασίμου Μπάλλα και π. Αγαπητού Chunov, του Πρεσβυτέρου π. Ιωάννου Αμαραντίδη καί του Διακόνου π. Ευγενίου Καλαφάτη. 
Κατά τις ακολουθίες έψαλαν ο Πρωτοψάλτης του Ναού κ. Πέτρος Μάλλιαρης, ο Πρωτοψάλτης της Πατριαρχικής Μονής κ. Γεώργιος Καζούλης και οι ιεροψάλτες κ.κ. Παναγιώτης Μπουγάδης και Κωνσταντίνος Μπέλεσης. 
Μετά το πέρας του Εσπερινού προσεφέρθη εόρτιο δείπνο εις το οποίο παρακάθισε όλο το εκκλησίασμα εις την αίθουσα του Ναού. 
Ανήμερα της εορτής ετελέσθη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και θείο κήρυγμα υπό του Ηγουμένου. Κατά τις δύο ημέρες κατεκλύσθη ο Ναός υπό πλήθους πιστών, οι οποίοι παρακολούθησαν τις ιερές ακολουθίες και συμμετείχαν εις την Θείαν Λειτουργίαν. 
Ο Ηγούμενος ευχήθηκε προς όλους τους πιστούς να έχουν και την ευλογία του Αγίου Νικολάου, ευχαρίστησε τους ιερείς, τους ιεροψάλτες, το Εκκλησιαστικό συμβούλιο, την Φιλόπτωχο Αδελφότητα και όλους τους ευσεβείς προσκυνητές, οι οποίοι με την αθρόα προσέλευσή τους τίμησαν την Πανήγυρη του Μετοχίου και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς όλους, που με τον καθ’ οιονδήποτε τρόπο στηρίζουν την λειτουργίαν του Ιερού Μετοχιακού Ναού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails