________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


2/15/2015

ΙΔΡΥΣΗ ΕΝΟΡΙΑΣ ΣΤΟ ΚΑΛΜΑΡ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ (ΦΩΤΟ)

Από την Ι. Μητρόπολη Σουηδίας
Το τετραήμερο 5-8 Φεβρουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυίας κ. Κλεόπας πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην πόλη του Κάλμαρ της Σουηδίας, η οποία απέχει τετρακόσια χιλιόμετρα απο την Στοκχόλμη. 
Η περιοδεία ξεκίνησε απο τον Επίσκοπο του Växjö της Σουηδικής Εκκλησίας κ. Jan-Olof Johansson με τον οποίο δείπνησε στην επισκοπική κατοικία. 
Την Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου, και το Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Κλεόπα στον Ιερό Ναό της Αγίας Μπιργκίττας στο Κάλμαρ, όπου έλαβαν χώρα οι εις Διάκονον και εις Πρεσβύτερον χειροτονίες του κ. Χρήστου Λέτσιου. 
Το διήμερο αυτό ο Σεβασμιώτατος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Κάλμαρ κ. Roger Kaliff, τον Κυβερνήτη του Κάλμαρ κ. Stefan Calsson και τον Δήμαρχο της πόλεως κ. Johan Persson, όπου παρεχώρησε συνέντευξη τύπου. Επίσης, επισκέφθηκε το Ελληνικό Σχολείο, την Ελληνική κοινότητα του Κάλμαρ, τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής και συμμετείχε στην δεξίωση του Guldfest. 
Την Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου, ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στο Ναό του Παλατίου του Κάλμαρ, όπου έλαβε χώρα η επίσημη ίδρυση της Ελληνορθοδόξου Ενορίας του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Κλεόπα, ο διορισμός του νέου Εφημερίου και η ορκωμοσία του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου. 
Τον Σεβασμιώτατο συνόδευσαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Σωσίπατρος Στεφανούδης, Εφημέριος του Καθεδρικού Ναού Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης, ο κ. Δημήτριος Καλπακίδης, Ιεροψάλτης και γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως Σουηδίας, και το ζεύγος Patrik Wahlqvist και Μαρίας Κεχαγιά, οι οποίοι ήταν οι διοργανωτές και χορηγοί της ποιμαντικής επισκέψεως. 
Οι φωτογραφίες είναι προσφορά της οικογενείας Patrik Wahlqvist και Μαρίας Κεχαγιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails