________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


12/22/2015

Η ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΚΥΖΙΚΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ (ΦΩΤΟ)


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου στο Σισμανόγλειο Μέγαρο του Ελληνικού Προξενείου στην Κωνσταντινούπολη, η παρουσίαση του βιβλίου Αναγραφή της Κυζίκου, της ιστορικής πραγματείας του 19ου αιώνα που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις Κύζικος.
Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη κ. Ευάγγελος Σέκερης κατά την εναρκτήρια ομιλία, εξέφρασε τη χαρά και την τιμή για το Ελληνικό Προξενείο να υποδέχεται μια τέτοια εκδήλωση. Εν συνεχεία οι επιμελητές του βιβλίου Ιωάννης Παπαχρήστου, Πέτρος Ποδάρας και Ιωάννης Ρίζος παρουσίασαν αναλυτικά το έργο θέτοντας το κατάλληλο ιστορικό πλαίσιο, ενώ παράλληλα μίλησαν για τις πολύπλευρες δράσεις των Εκδόσεων Κύζικος και τόνισαν τους δεσμούς της Κυζίκου Μικράς Ασίας και ιδιαίτερα της Αρτάκης με την Κωνσταντινούπολη. 


Την εκδήλωση τίμησε με την υψηλή Αυτού παρουσία η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος ο οποίος απηύθυνε ολίγους πατρικούς λόγους προς το εκλεκτό κοινό, εστιάζοντας στο ιστορικό γεγονός της πραγματοποιήσεως της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στα ερείπια της Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης Κυζίκου τον περασμένο Αύγουστο. 
Στην παρουσίαση παρέστησαν αρχιερείς του Οικουμενικού Θρόνου, ο Πρόξενος κ. Βίκτωρ Μαλιγκούδης, ο Δήμαρχος της Αρτάκης (Erdek) κ. Hüseyin Sarı, ο άρχων διδάσκαλος του Γένους κ. Δημήτριος Φραγκόπουλος και πλήθος κόσμου. 
Το βιβλίο Αναγραφή της Κυζίκου διατίθεται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη από τα βιβλιοπωλεία του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails